• Compartir

‘Zombieland: Mata i remata”, de Ruben Fleischer

Joan Salvany
8 de novembre de 2019

El cine de zombis ha arribat al seu final segurament amb el cop xinès de la seva prohibició tant d’exhibició com de producció. Una altra cosa és que ressorgeixi al mercat negre com la llei seca. Aquest Zombieland: Mata i remata és la seqüela de l’original de 2009, repetitiva com el dia de la marmota. Bill Murray és substituït per Ruben Fleixher en una pel·lícula que sembla demanar perdó per ser projectada. És directament Jesse Eissenberg dirigint-se als espectadors com a narrador, dona les gràcies “per haver escollit el seu treball entre tanta oferta”. Queda tan lluny l’invent de Roger Corman… Entre original i seqüela s’ha perdut un únic to que valdria la pena, el de comèdia. La britànica Zombies Party (2004) hauria posat les bases de la comèdia.

En aquesta segona part els tres guionistes, Callahan, Reese i Wernick, no poden posar més sang i més cervells destrossats que en un film de Rambo, que és líder en morts cinematogràfics, o l’ha substituït Tarantino ja? Almenys Corman ens feia reflexionar sobre la soledat de la mort i la preocupació d’alguns amb qui es relacionen després. En un moment determinat, els guionistes s’acosten molt a la línia vermella de bromejar amb la discapacitat de la jove a qui anomenen “rossa tonta”.

Però amb tanta sang no hi pot haver ball ni musical, que hauria pogut ser una opció. Si ballaven els vampirs podrien també ballar aquests en lloc de matar i rematar tant. La filosofia enginyosa del film es resumeix amb la següent frase reflexiva: “Quan no hi havia zombis, evitava la gent com si fossin zombis. I ara que només hi ha zombis trobo a faltar a la gent”.

Zombieland: Mata i remata, quarta pel·lícula del director, en la qual es conserva la química entre Eisenberg i Woody Harrelson, que recull el testimoni de Murray, aquest amb una breu aparició. Si amb Venom no ha aixecat la seva carrera artística, Fleischer difícilment ho farà ara. O haurà de donar explicacions després dels títols de crèdit o treballar clandestinament per a la Xina. Apareixen per la cinta per rematar o ser rematats, a més, Emma Stone, Abigail Breslin, Zoey Deutch, Rosario Dawson. Luke Wilson, Dan Aykroyd, Ava Jogia i Julia Vasi, que es reparteixen els 99 minuts de l’artefacte zomboide. Un viatge des de la Casa Blanca fins al profund EUA, en el qual coneixeran diferents tipus de zombis i, el pitjor, conviure amb ells.

  • Compartir