• Compartir

WhatsApp crea una eina per minimitzar les ‘fake news’

Tecnonews
15 d'abril de 2019

WhatsApp ha activat en fase beta un nou servei que permet veure quantes vegades ha estat reexpedit un missatge. Així mateix, aquesta versió del programa de missatgeria instantània activa l’alerta sempre que un missatge ha estat compartit més de quatre vegades.

De moment, aquest nou servei, que només està actiu en la versió beta 2.19.80, no s’ha estès al gran públic perquè es troba en fase de prova. Segons han informat alguns mitjans, en el futur l’eina podrà activar-se o desactivar-se de la mateixa manera com es fa amb el sistema de tics blaus per a saber si un missatge ha estat rebut.

Una altra de les especificitats d’aquest servei és que l’usuari només podrà veure quantes vegades ha estat compartit un missatge quan l’enviï. L’actualització s’emmarca dins de les modificacions del servei que està duent a terme l’empresa per evitar o prevenir els usuaris de les fake news.

Durant la campanya de les eleccions al Brasil en les quals Bolsonaro va resultar guanyador, els estudis de trànsit en la xarxa van demostrar que un dels canals mitjançant els quals més informació falsa es va difondre, va ser WhatsApp. És per aquest motiu que la companyia ha decidit actuar en conseqüència i crear eines com la descrita. Amb això sabrem si un missatge aparentment enviat per l’amic d’un familiar, per exemple, en realitat ha estat reexpedit milers de vegades i per tant hem de prendre’ns aquesta informació amb peus de plom.

  • Compartir