Mercat Medieval de Vic | Un dels oficis que es poden veure durant la fira
  • Compartir

Vic torna a l’època medieval

9 de desembre de 2022

A partir d’aquest dijous i fins diumenge, la trama medieval del centre històric de Vic es torna a disfressar d’època medieval per atreure multituds. Arriba el 26è Mercat Medieval, que després de sortir del nucli antic l’any passat pel context de pandèmia, retorna al seu hàbitat natural.

“Tornem al Mercat Medieval que tothom coneix, després de dos anys d’un gran esforç tècnic de reorganització”, es felicitava en la presentació el regidor de Fires i Mercats, Titi Roca, conscient que el Medieval ha esdevingut “una de les fires més importants de la ciutat”. L’any passat, tot i les limitacions, es va tornar a comptabilitzar al voltant de 300.000 visitants. El retorn de les ubicacions habituals tindrà una excepció, motivada per les obres a la rambles del Bisbat i Montcada, que obliga a traslladar el recorregut als carrers Sant Antoni Maria Claret i Soledat, que farà d’enllaç amb el sector de les Adoberies, un dels epicentres.

El Mercat comptarà amb 385 parades d’alimentació, herbes i artesania, provinents d’arreu de Catalunya i de la resta de l’Estat, i puntualment de Portugal i França, que oferiran articles de decoració, joieria, cosmètica natural, complements de roba i productes gastronòmics. “Sempre hi ha més demanda de la que podem acollir i això ens permet ser una mica restrictius per mantenir la qualitat dels expositors”, apuntava Roca. L’oferta de menjar i tavernes es concentrarà en quatre zones diferenciades.

Galeria de fotografies de Marc Sanyé del Mercat Medieval de 2021:

L’oferta lúdica inclou tallers infantils i espectacles de carrer, entre els quals la batucada Batec d’un Somni i set grups de passacarrers. Al parc de les Clotes, davant de L’Atlàntida, s’instal·laran uns tipis medievals on s’hi faran tallers per a la canalla i just al costat es recuperaran les activitats amb animals, suspeses arran de la pandèmia. Destaca la sempre espectacular falconeria, amb una catorzena d’aus rapinyaires. No hi faltaran els arquers medievals, sota el pont de Queralt. Pel que fa a les demostracions d’ofici, aquest any com a novetat se centraran a la plaça Gaudí, en una picada d’ullet al carrer de la Riera, declarat Punt d’Interès Artesanal. L’acte més popular del Mercat Medieval és la representació de La Trifulga de l’Altarriba, a càrrec de la companyia de Teatre eSseLa, que un any més tornarà a endinsar els i les visitants en una història basada en uns fets històrics que van passar a Vic al segle XV. A l’interior del MEV també hi haurà un taller familiar de pintura medieval i visites temàtiques al nou espai immersiu. La fira funcionarà aquests quatre dies de les 10 del matí a les 8 del vespre. Aquí pots trobar la crònica de la primera jornada.

  • Compartir