• Compartir

Vic omple de música escenaris singulars de la ciutat

2 de juny de 2023

Una dotzena d’espais singulars de Vic acullen des d’aquest divendres fins diumenge la setena edició d’El So de les Cases, que espera rebre unes deu mil persones de públic. Els concerts en llocs de la ciutat habitualment no oberts al públic han esdevingut ja una cita imprescindible de cada primavera en el calendari cultural, enguany amb algunes novetats en els escenaris, que ja no seran només dins d’edificis. Una quinzena d’artistes oferiran les actuacions d’El So de les Cases, que són de curta durada i d’entrada gratuïta.

Els espais d’aquesta edició seran el jardí de la Casa Pratdesaba, el paranimf de la UVic-UCC a l’antiga església de la Santa Creu, la Sala Educadors del Palau Bojons, la Sala dels Armats de la Congregació dels Dolors, el jardí de la Casa Cortada, l’església de l’Escorial, el claustre de l’antic convent del Carme, el Museu Episcopal de Vic, la Sala Modernista de la Casa Comella, el pati de l’Ós del Seminari, la Torre d’en Franch i el carrer de Gurb. Aquest últim s’hi afegeix perquè “no només volem explicar l’arquitectura monumental sinó l’anònima, que dona l’atmosfera de la ciutat”, explicava en la presentació Fabiana Palmero, regidora d’Urbanisme.

Les propostes artístiques d’El So de les Cases seran molt diverses, amb una considerable presència d’artistes osonencs. Entre aquests hi seran Guillem Roma, amb les cançons del nou disc Postureo real; Marc Vernis Trio, també amb el seu treball més recent Cares; els cors Cabirol i Canigó –aquesta en plena celebració encara del seu 60è aniversari–, o Gemma Humet, que ara està estrenant el seu nou directe Miralls. Hi seran també els alumnes de piano de l’Escola de Música i Conservatori de Vic (EMVic). Entre els convidats de fora d’Osona hi ha Henrio, que fa poc va actuar al festival EnCanta de Roda de Ter, o Marta Cascales, projecte d’aquesta pianista, i la cantant Carla Gimeno, de The Crab Apples. També la cantant Marina Tuser, el folk gracienc de River Omelet o el senegalès Momi Maiga amb el particular so de la kora, que es va presentar fa uns mesos a l’ETC de Vic. També aquesta edició té la singularitat d’un espai amb oferta pensada per al públic familiar, que serà la Torre d’en Franch, on actuarà la Cia Com Sona.

La reserva d’entrades es podia fer ja des de la pàgina web, que en alguns moments d’aquesta setmana estava col·lapsada. Des d’aquí es gestiona la meitat de l’aforament, mentre que l’altra meitat és de les entrades que es vendran abans de cada actuació. En total, són aproximadament dos centenars els concerts que tindran lloc aquests dies.

  • Compartir