• Compartir

Vic acull el Festival Julius

25 de novembre de 2022

Un text escrit per Aina Roca, que va morir d’accident l’estiu de 2020 i estava estretament vinculada al Cineclub Vic, inspira els 22 curtmetratges que s’han presentat enguany al Festival Julius.

La convocatòria de l’any passat n’havia sumat només 14, en una edició molt afectada per la pandèmia i que va guanyar Joan Bover i Xevi Dom va aconseguir tres premisEstem en el camí de recuperació, esperem tornar aviat a la trentena de produccions, que era la xifra habitual”, diu Sergi Calle, de l’entitat organitzadora. “Això sí, cada un d’ells té el seu mèrit.” I és que no es pot oblidar que al Julius s’hi poden presentar només films que hagin estat expressament realitzats per al festival, un fet insòlit en el panorama català d’aquest tipus de convocatòries.

El text d’Aina Roca (Carrer Nou, el temps dels marges), que fa referència al carrer on havia viscut ella i la seva família, ha propiciat lectures diferents: alguns realitzadors han optat per “un to més nostàlgic, sobre el dol i la pèrdua”, mentre que altres han volgut parlar de feminisme, per una frase al final que fa referència als marges com a lloc on s’han hagut de moure les dones. “Potser ens falta el to de comèdia, que era part del Julius.” Les projeccions tindran lloc en tres sessions, una divendres a la nit i les altres dues dissabte al matí i la tarda, totes a l’Espai ETC. A les 9 del vespre s’entregaran els premis i es tancarà el festival. Diumenge a la tarda es completarà el festival amb una sessió especial del Cineclub Xic.

  • Compartir