• Compartir

‘Veredicto’

Joan Salvany
8 de desembre de 2018

No confondre amb el Veredicto final de Paul Newman. Però tampoc blasmar-ne ridiculitzant-la per alguna escena de tipus sensible i fluixa. Vol la casualitat que la seva estrena coincideixi al nostre país amb una revisió del sistema judicial. El film de Richard Eyre vol ajudar a recobrar la normalitat, la bona, amb ajuda imprescindible d’Emma Thompson, una jutgessa amb dificultats personals a casa seva, però que té una important sentència per pronunciar en un afer sanitari que es va complicant. És possible una transfusió de sang a un testimoni de Jehovà adolescent? Això ha de decidir aquesta jutgessa de trajectòria impecable, que ajunta la pressa lògica de la decisió i el problema amb Stanley Tucci, el seu marit desatès.

Novel·la de Ian McEwan, La llei del menor, que també fa de guionista, en la qual fins i tot es configura una relació entranyable amb el jove malalt. Una respectada jutgessa de la Cort Suprema de Londres, especialitzada en dret de família, dedicada en cos i ànima a la seva professió, ha acabat descuidant el seu matrimoni. En plena crisi personal intentarà centrar-se en el seu nou cas, on ha de decidir si obliga un jove a rebre una transfusió sanguínia, que podria salvar-li la vida, encara que aquest s’hi nega per les seves fermes creences religioses.

Després d’una inusual trobada a l’hospital, les seves vides canviaran per complet. Fascinat pel potencial dramàtic dels tribunals de família com a escenari de ficció, l’escriptor Ian McEwan va crear una novel·la basada en el cas d’un jove testimoni de Jehovà que es negava a rebre una transfusió sanguínia, fins i tot amb risc per a la seva pròpia vida. Richard Eyre (Diario de un escándalo) dirigeix un guió firmat pel mateix McEwan. Ella i el jove a qui intenta salvar, que es nega a rebre el tractament mèdic que necessita per les seves creences religioses, formen el nucli de la pel·lícula, que gira al voltant de dilemes morals sobre l’amor i la religió, la vida i la mort i l’enfrontament entre el racionalisme de la llei i el fanatisme. L’oscaritzada Emma Thompson (Johnny English: De nuevo en acción) i Fionn Whitehead (Dunkerque) comparteixen aquest drama en el qual participen Ben Chaplin (Snowden) i Stanley Tucci.

  • Compartir