• Compartir

Varietats a Ribes

17 de març de 2023

Durant uns anys els espectacles de varietats tenien seguici. La Manya i Regina Do Santos eren dues clàssiques. Per festes majors era típic veure-les desfilar per envelats d’Osona i el Ripollès. L’agost de 1987 van ser a Ribes de Freser. El titular de la crònica, vist amb ulls d’avui, grinyola: ‘Quatre raons de pes a Ribes’, deia, amb una foto de Lita Claver La Manya i Regina Do Santos mirant a la càmera d’Eudald Picas.

El xou, que portava per títol Ria con nosotros, no va comptar amb gaire públic tot i que els que hi van anar deien que “és el millor espectacle d’aquesta mena que ha passat per Ribes”, segons el testimoni d’alguns assistents recollit per Albert Requena.

En conversa amb EL 9 NOU, Regina Do Santos i Lita Claver explicaven les seves sensacions. Do Santos, brasilera, constatava que el públic era diferent del del Brasil, però ho trobava lògic “perquè allí fa més calor i tenim més marxa”. “En un poble un senyor molt tranquil, quan li vaig demanar què li passava, em va dir que tenia dubtes de saber si les dues raons eren de veritat o no; quan va poder-ho comprovar va fer un crit de Tarzán esgarrifós, vaig quedar atònita i va esclatar un riure generalitzat”, comentava.

La Manya i Dos Santos argumentaven que, encara que es tingués una determinada imatge d’elles, no havien de fer por: “Poden pensar que som feres, però estiguin tranquil·les, senyores, que als seus homes els tractarem com si fossin germans”. La crònica, lligant amb aquesta afirmació, acabava així: “Tal com va ser, i com que dones com aquestes no en corren gaires, cal gaudir del seu espectacle i del que ens ofereixen, un bon còctel de sexe i humor”.

  • Compartir