• Compartir

“Vaig fer una cançó agafant 20 o 30 paraules aleatories del diccionari”

14 de juny de 2024

Per què vas triar el nom de Jimi Esternoclidomastoidal?
No sé, coses meves. Ja fa anys que deia, si mai em faig cantautor, ficaré Jimi Esternoclidomastoidal. No em va costar gaire trobar el nom.

Per què Jimi?
Era el que sonava més bé, i Jimi millor que George i Jordi o Soci. Volia començar de nou.

Què vol dir Esternoclidomastoidal?
Són els muscles que fan moure el cap. És important perquè aguanta la calavera.

Per què vas amb guitarra elèctrica?
No m’agraden les guitarres acústiques, no sé, es toquen diferent, i també l’elèctrica sempre toco molt amb loops, i distorsions d’aquestes una mica estranyes. I clar, amb una guitarra acústica la imatge també del cantautor trist allà, en Jimi tocarà dret, prohibides acústiques, cadires. I al principi deia que havia d’anar amb bigoti. Això era una norma que ja he trencat. Al primer concert encara hi vaig anar, però ara ja no.

No t’has plantejat muntar banda?
Això és una cosa que potser d’aquí a uns anys passarà. La gràcia d’això és també que potser tocar la guitarra d’una manera més percussiva. Ara vull fer uns 2 o 3 més EP així. Potser més tard sí, he parlat amb algú.

T’ha ajudat l’Enric Carbonell no?
Ho estem preparant tot, tinc un show de mitja horeta. L’any que ve serà molt millor, però he d’observar, també. He fet dos bolos, ja. 6 de mitja hora, i també ho gravo, i vaig veient. Els dos que he fet allà llegint, llegint les lletres allà…

Actitud, pebre i esparracant és marca de la casa.
Sí, més que cantar, penso que jo sempre jo crido. No ho sé, jo actitud. Sí, és una cosa més enèrgica. També canto molt de colI, hem d’anar millorant agafar tècnica i allò.

De què parla la cançó ‘Me’n vaig a regar l’hort’?
Aquesta parla de treballar-te les coses a la vida i de si vols alguna cosa t’ho has de treballar i amb la frase del principi d’en Guardiola es veu.

Aquest homenatge a Guardiola és premeditat?
Estava fent la cançó, i la idea ja la tenia, que havia de ser una cançó que parlés de currar-te les coses, i d’anar amb alegria, i de fer-ho amb il·lusió, i fent zàping em va sortir en Guardiola. Està fet amb estima, amb tot el respecte del món, i aquest missatge d’això. Si vols fer alguna cosa, has de pensar-t’ho una mica i intentar-ho fer amb una mica de coherència.

El primer tema és ‘Jimi Esternoclidomastoidal’.
Sí, és una declaració d’intencions, de qui soc, d’on vinc, què vull fer, és una mica intro. És una declaració d’intencions.

Els bolos els començaràs per aquí?
Sí. Els dos que he fet he començat per aquí.

La tercera és ‘Riure’
L’Ep és com una obra conceptual. Aquesta parla de ser feliç i riure, passar del que diran, la cerca de la felicitat, entre cometes, de relativa, fins on puguis arribar.

El cinquè tema es titula ‘Els Pink Floyd i el cràter Pratdesaba’ tu ets el cràter?

Volia explicar la història aquesta ja feia anys, que hi havia un cràter que s’havia dit el cràter Pratdesaba. I parlo d’una mica d’això, però ja em vaig equivocar, perquè després li van canviar el nom, ho vaig fer venir bé, perquè també està al costat fosc de la Lluna. També parla una mica de la pèrdua, d’alguna cosa que tampoc has tingut mai, però és la realitat. És la que marxa més de tot el tema concepte.

La penúltima és ‘l’Escull’. Amb què ens encallem?
Parla també de la vida, però també d’estar al corrent, d’estar atent. Perquè tu vas intentant buscar la felicitat, però van sortint problemes i parla d’estar una mica viu. D’estar al cas del que està passant, pots quedar de grapes allà.

L’EP s’acaba amb ‘Crèdul’.
Tenia la idea del concepte d’acabar la cançó així més trista i el solo de guitarra que engega una mica els loops. I tenia el que volia parlar, una mica de la realitat de veure’t al mirall, i de tot això, i tenia un concert, allà a Montesquiu, que era el primer que vaig fer, i aquesta, clar aquesta la puc allargar, posar el loop allà, 7-8 minuts. Parlo una mica de com ets i d’acceptar les teves coses i de com ets, i d’intentar millorar-les, no? Però aquesta cançó, està feta a cop de diccionari, amb el Pompeu Fabra amb mà vaig fer la cançó agafant 20 o 30 paraules aleatòries, les vaig apuntar i les vaig anar organitzant. També em vaig descartar moltes, vaig agafar 40 paraules.

A final de mes en què et podrem veure?
A final de mes obren una nova organització musical a Sant Quirze el dia 29 a les set de la tarda. El juliol a Vic al bar d’en Pedro, el dia 13.

  • Compartir