Una parada de la passada edició de la Fira del Rellotge
  • Compartir

Una trentena de parades a la 27a Fira del Rellotge de Sant Feliu

19 de maig de 2023

Sant Feliu celebrarà aquest diumenge al matí la 27a edició de la Fira del Rellotge. Una trentena de parades vingudes majoritàriament d’arreu de Catalunya, però també d’altres punts de l’Estat espanyol i de països com França, s’aplegaran a partir de les 8 i fins a les 2 del migdia a la plaça Josep Umbert i Ventura –en cas de pluja, l’activitat es traslladarà al Centre Cívic La Fonteta–. El mateix espai acollirà a les 12 del migdia una subhasta popular de rellotges que es farà des de dalt d’un camió antic.

“Si el temps acompanya, esperem gaudir d’una jornada amb molta participació. Fa molts anys que fem la fira, i els aficionats al món del rellotge ja saben que cada tercer diumenge de maig a Sant Feliu hi té lloc aquesta cita. Només hem fallat un any i va ser el 2020 a causa de la pandèmia. A més, la nostra és l’única fira de tot l’Estat que està dedicada íntegrament al col·leccionisme de rellotges. Això, a més de donar-nos singularitat, ens ha portat públic i expositors d’arreu de Catalunya però també de fora”, observa el president de la comissió que organitza la fira, Josep Vilanova.

Durant el decurs de la mostra també es lliurarà una placa de reconeixement a un distingit col·leccionista de rellotges i col·laborador habitual de la fira. L’organització no vol revelar de qui es tracta per “mantenir la sorpresa fins a l’últim moment”, en paraules del mateix Vilanova. L’homenatge es farà a la 1 del migdia. Tot seguit es farà l’acte de cloenda a la sala d’actes de la Biblioteca Municipal, on la coral local La Llum cantarà en primícia la cançó Tic-Tac, composta expressament per celebrar la passió pel món del rellotge al municipi.

Un rellotge de Pompeu Fabra

D’altra banda, el programa de la fira es complementarà un any més amb una exposició commemorativa al Museu del Rellotge. “Rellotges amb història” es podrà visitar de 10 del matí a 2 del migdia, i inclourà peces que diversos col·leccionistes i col·laboradors de la mostra han cedit expressament per l’ocasió. Destaca en aquest sentit un rellotge que havia estat propietat de Pompeu Fabra, i que el filòleg va cedir a un veí del municipi quan va haver de marxar a l’exili el 1939, un cop acabada la Guerra Civil.

“Pompeu Fabra solia estiuejar a Sant Feliu. Per tant, tenia relació amb el municipi i quan se’n va anar a l’exili va deixar aquest rellotge al poble. També hi haurà un rellotge antic que vàrem trobar a les golfes d’una casa de Sant Feliu, un altre que vam trobar al mercat de Les Puces de Saint-Ouen, a París. I també hi tindrem rellotges que ens han cedit cases de Sant Feliu de tota la vida”, apunta Vilanova. A l’exposició també s’hi podrà veure un rellotge de butxaca rus que el seu propietari original havia fet arribar a Occident tot tirant-lo per sobre del mur de Berlín.

  • Compartir