L’estiu del 1917, el xef de l’hotel Ritz-Carlton de Nova York, Louis Diat, recordava la sopa de porros que preparaven la seva mare i la seva àvia. Quan feia calor, ell i el seu germà, hi acostumaven a afegir llet freda per refrescar-se. Aquesta combinació es va acabar convertint en la reconeguda crema de porros que coneixem com a vichyssoise i que aquest 2017 compleix 100 anys.
Així ho expliquen al blog Cuina Cinc, on han creat el hashtag #Vichyssoise100years per commemorar-ho. Al portal expliquen que el plat tant es pot cuinar a l’hivern com a l’estiu. La crema es prepara fent bullir patates per un cantó i, per l’altre, ofegant els porros i la ceba tallats en juliana en una cassola amb mantega. Després es barreja tot, s’hi afegeix caldo, i es bat. En el moment de servir s’hi afegeix llet fresca o nata líquida i es torna a passar per la batedora.
Consulteu aquí la recepta sencera.