• Compartir

Una sopa en perill d’extinció

Cuina Cinc | Fina Comas
29 de gener de 2018

“Qui menja sopes se les pensa totes”

Tot i tractar-se d’un hivern sense gaire fred, les sopes són el menjar que més ve de gust en aquesta estació. La sopa de pilotilles (o mandonguilles, com les anomenen molts) és una recepta tradicional que està en perill d’extinció. Tal com explica Fina Comas, al blog Cuina Cinc, aquesta sopa s’elabora amb el pa que no s’ha venut, el qual es deixa assecar 3 o 4 dies més i després es torra per aprofitar-lo.

El sentit etimològic de la paraula sopa, d’origen germànic (Süppa), és “tros de pa amarat en líquid”. Per tant, la recepta de la sopa torrada manté a la perfecció el seu sentit original. A més, en català, l’acció de “sopar” fa referència a la manera de designar l’últim àpat del dia. Sovint el sopar consistia en un sol plat, que es podia millorar segons els ingredients que hi havia a la casa o els productes que havien sobrat d’altres àpats.

Per tal d’elaborar aquesta sopa, cal fer un brou de verdures i carn de la manera habitual. S’hi afegeix el pa torrat, que es pot trobar a totes les fleques artesanes, i les pilotilles, les quals pots comprar ja fetes o fer-les al teu gust.

Consulteu aquí la recepta sencera.

  • Compartir