• Compartir

Una portada sobre la sequera guanya el concurs d’EL 9 NOU

1 de desembre de 2023

El Concurs de Portades d’EL 9 NOU, que es convoca per Nadal des de fa 43 anys, acostuma a reflectir temes d’actualitat o que són motiu de preocupació social. Enguany hi treu el cap la sequera, a la qual fa referència el treball guanyador, seleccionat pel jurat entre els 93 que es van presentar a la convocatòria. Porta per títol Un Nadal conscient. Aigua, el regal més preuat, i la seva autora és Laia Ferrer, una jove de Granollers de 17 anys que estudia Batxillerat Artístic a l’institut Celestí Bellera.

La selecció del jurat va tenir en compte “ la temàtica del treball i la fusió de la foto i la il·lustració, configurant una crítica de l’actualitat amb una imatge impactant”, a més de la “simplicitat, explicant una història a través d’elements molt essencials”. L’integraven Anton Granero i Lluís Vergés, dissenyadors; Jordi Daví, professor de l’Escola d’Art de Vic, i Cristina Ramos, professora de l’Escola Municipal d’Art i Disseny (EMAD) de la Garriga. El premi és de 1.000 euros i inclou la publicació de l’obra premiada com a portada de les edicions de Nadal d’EL 9 NOU, el proper divendres 15 de desembre.

El jurat va considerar finalista el treball Serem a casa per Nadal?, una referència clara a la situació de la línia R3, de Leonardo Carmona, de Gombrèn. I s’atorgaven també dos accèssits a Pep Llavina, de la Garriga, per Caliu festiu, amb els galets de l’escudella de Nadal com a motiu iconogràfic, i a Que aquest any l’única explosió sigui d’amor i no de guerra, de Joel Tió, de Vic, amb un clar al·legat antibel·licista. El premi s’entregarà el proper dia 12 de gener a Granollers, a l’institut Celestí Bellera.

  • Compartir