• Compartir

Una mona de Pasqua de L’Obrador de Sant Tomàs, la millor de Catalunya

15 de març de 2024

Una mona de Pasqua elaborada pel mestre xocolater de L’Obrador de Sant Tomàs Jordi Ortiz ha guanyat el primer premi del concurs La Millor Mona de Pasqua, que va tenir lloc dimarts en el marc del Fòrum Gastronòmic de Girona.

El reconeixement se l’ha endut Ortiz en la categoria de millor ou o figura de xocolata. El mestre xocolater hi va presentar una reinterpretació del superheroi Groot. Ortiz ha explicat que “amb aquesta figura que té uns superpoders molt genuïns i és molt bondadós, he volgut reconèixer a totes i cada una de les persones amb capacitats diverses que formem part de L’Obrador de xocolata de Sant Tomàs, ja que tots ells i elles també són uns superherois i heroïnes”.

La figura guanyadora estava elaborada a partir de la tècnica de la xocolata fang i els ingredients bàsics eren xocolata negra i xocolata amb llet, mentre que l’ou petit que la figura aguanta amb les mans era de xocolata blanca.

El jurat d’aquesta edició estava format per 11 persones, entre els quals el mestre pastisser del Celler de Can Roca Jordi Roca. El concurs, que aquest any arribava a la tercera edició, el convocava l’agència gastronòmica Sr. y Sra. Cake amb el suport de Chocovic, Utilcentre, Dir Informàtica i la marca de farina Fills de Moretó. També hi col·laboren els Gremis de Pastissers de Girona, Tarragona i Lleida juntament amb els Gremis de Flequers de la província de Barcelona, de Girona i la Federació Catalana de Gremis.

  • Compartir