• Compartir

Una bici elèctrica per desafiar les lleis

Arnau Jaumira
21 d'octubre de 2021

Les bicicletes elèctriques continuen en expansió. La seva aspiració de postular-se com una alternativa al cotxe en les grans ciutats va agafant forma. En aquesta línia, la marca holandesa VanMoof acaba d’anunciar una bicicleta elèctrica que amb una velocitat de 50 quilòmetres per hora seria de les més ràpides d’Europa i dels Estats Units. És a dir, el motor ens impulsaria fins als 50 quilòmetres per hora sense esforç de pedaleig.
La marca holandesa és una de les més prestigioses amb models molt minimalistes i alhora elegants al qual ara s’uneix el que vol ser el producte estrella, la VanMoof V. De fet, el model estarà equipat amb l’alta tecnologia que ja tenen les seves bicicletes però ampliant les prestacions amb l’objectiu que pugui ser un mitjà de transport que pugui defensar-se entre la selva del trànsit de les grans ciutats.

Equipada amb dos motors, col·locats a l’eix de cada roda, arriba fins als 50 quilòmetres per hora de suport. També compta amb una doble suspensió, davant i darrere, oculta rere una estructura robusta i elegant. La bicicleta també incorpora, és clar, les grans prestacions de la marca com el TurboBoost, un suport extra en el pedaleig quan premem un botó del manillar o el canvi automàtic. La bicicleta també té geolocalització per saber on és i la possibilitat de bloquejar-la si no es fa servir la clau corresponent.

Actualment, per les seves prestacions, no s’adequaria a la legislació de bicicleta elèctrica però l’empresa ho entén com un desafiament a les autoritats per adaptar la normativa i que l’aposta pel transport sostenible sigui real. El preu, estimat en aproximadament 3.500 euros, és el gran problema encara d’aquestes bicicletes.

  • Compartir