• Compartir

Un televisor que no cal ni endollar

Arnau Jaumira
19 de febrer de 2021

Cada principi d’any, el món de les noves tecnologies comença marcat per una cita obligada. El Consumer Electronics Show (CES) de Las Vegas és el punt de partida on es fan desenes de presentacions de nous productes que ja estan a punt per comercialitzar o que es troben en la darrera fase de producció. Aquest any la fira s’ha hagut de fer de forma virtual, però tot i així ha presentat novetats al sector de l’electrònica de consum.

És el cas de Reasonance, que va presentar el prototip d’un televisor de 40 polzades totalment sense fils, fet que permetria alliberar espai i alhora posar-lo en llocs fins ara inimaginables ja que no requereix endollar-lo al corrent. El seu funcionament es basa en camps magnètics i elèctrics pels quals li arriba l’electricitat. De fet Reasonance són els primers a anar més enllà i presentar un prototip però Samsung, el principal fabricant de televisors del món, ja havia fet alguns intents que finalment sembla que van avortar (o almenys ajornar) per la baixa eficiència energètica.

Al vídeo de demostració es pot veure el sistema de transmissió d’electricitat que fa servir i que es pot amagar dins un moble o dissimular de moltes formes. El nom de l’start-up russa Reasonance no és a l’atzar, perquè la tecnologia es basa en la ressonància magnètica o la inducció. Sistemes molt bons en distàncies molt curtes però amb limitacions pel que fa a l’eficiència, el disseny i la seguretat. L’empresa assegura que el seu nou televisor és totalment segur i que la seva tecnologia es pot implementar en una gran gamma d’electrodomèstics que ja hi ha al mercat.

  • Compartir