• Compartir

Un teclat ultraràpid amb tecnologia òptica

Tecnonews
19 de desembre de 2019

Encara que als aliens al món del gaming els pot semblar que el teclat és un element secundari per a un ordinador dedicat a videojocs, la veritat és que és un element molt important, ja que molts títols presenten un control mitjançant aquest perifèric, que també serveix per a xatejar per text amb altres usuaris.

És per això que, al costat d’un ratolí i/o joystick d’alta precisió, un teclat que respongui ràpidament a les pulsacions de tecles, és sempre un accessori ben rebut per un gamer. Per això, la marca especialista en gaming Razer ha introduït en el seu nou portàtil Blade 15 Advanced, pensat per satisfer totes les necessitats del jugador exigent (cal ser-ho per pagar els 2.700 dòlars que costa), una nova tecnologia de reconeixement òptic de la pulsació de les tecles, que permet tant millorar la resposta del teclat com eliminar les pulsacions fantasma, la qual cosa redunda en un tecleig més encertat i, sobretot, en un reconeixement instantani de les pulsacions de tecles i la translació d’aquestes al sistema, amb la qual cosa ofereix una resposta instantània.

Òbviament, aquest ordinador pot ser utilitzat també per part dels no gamers, ja que és molt útil per a qui escriu gran quantitat de text, però el seu preu el fa prohibitiu fora de sectors molt concrets que requereixen una màquina d’aquesta precisió. I a qui se’l pugui permetre, és clar.

Per dur a terme aquest petit prodigi de la tecnologia, el Razer Blade 15 Advanced ha disposat un emissor i un receptor d’infrarojos sota cada tecla, de manera que el feix detecta amb major rapidesa la seva pulsació. L’eliminació de les pulsacions fantasma i que, d’aquesta manera, el teclat no retorni la mateixa tecla premuda doblement quan només ho ha estat una vegada, es duu a terme gràcies a la tecnologia N-Key Rollover (NKRO).

TeEl Blade 15 Advanced de Razer munta un microprocessador Intel Core i7 de vuitena generació amb sis nuclis, 16 GB de memòria RAM de tipus DDR4 a 2667 MHz, una unitat SSD NVMe de 512 GB, targeta gràfica NVIDIA GeForce RTX 2080 amb 8 GB de memòria GDDR6 VRAM), una pantalla de 15,6” i 144 Hz, 100% sRGB i Full HD, i ports USB-A 3,1 i USB-C d’última generació.

  • Compartir