• Compartir

Un pòdcast de ficció via WhatsApp

21 de juny de 2024

El periodista vigatà Xevi Freixa ha estrenat L’inquilí, un pòdcast de ficció amb un format poc comú: no només s’envia mitjançant WhatsApp sinó que simula l’estil dels missatges d’aquesta app per fer la història més realista i emocional. Argumentalment, el thriller gira a l’entorn de la por d’estar sols.

Freixa, que també té formació en arts escèniques i guió audiovisual, va tenir la idea de la whatsappsèrie durant la pandèmia i la va desplegar durant el 2023. Aquest juny n’ha fet l’estrena. Els 11 capítols s’han enviat a una setantena de whatsappespectadors.

Protagonitzat pel mateix Freixa i amb les col·laboracions actorals d’Anna Fuentes, Jordi Colom i Karina Amato, L’inquilí consta majoritàriament de notes de veu del protagonista, imitant el discurs desordenat que tenen. Però també juga amb els vídeos, els missatges de text, les captures de pantalla i les fotos. Tot al servei d’un thriller que gira a l’entorn de la por d’estar sols, l’autoestima i la incomunicació, “en què un noi hipocondríac s’enfronta als misteris del seu primer pis mentre aprèn a ser independent”, explica.

El guió també ha mirat d’incloure els missatges de resposta dels espectadors que han contestat seguint el joc o dient que hi estaven enganxats, per jugar a difuminar realitat i ficció. El pòdcast s’ha gravat de manera “casolana” amb un smartphone, “per simplificar el procés i per la sensació de realitat”.

  • Compartir