• Compartir

Un nou iPhone per al gran públic

Arnau Jaumira
24 de setembre de 2019

Sempre que arriba el setembre, comencen les novetats d’Apple. L’empresa californiana va fer la seva Keynote de novetats la setmana passada i va tornar a presentar tres nous telèfons. Si l’any passat van ser l’XR, l’XS i l’XS Max, aquest any són l’iPhone 11 i els iPhone 11 Pro i 11 Pro Max. Sense cap dubte, el que està destinat a ser un èxit és l’iPhone 11, que seria l’evolució natural de l’XR però que creix en prestacions i, per primer cop en anys, baixa el seu preu respecte al seu antecessor.

Un iPhone destinat al gran públic, tot i que evidentment amb uns preus de telèfon de gamma alta d’Apple. Això ha obligat a deixar coses iguals que en l’XR com la pantalla, que segueix sent de 6,1 polzades (una gran pantalla) i amb la mateixa resolució (1.792 x 828 píxels i 326 ppp). Una pantalla més petita i alhora més senzilla suposa un estalvi d’energia i per tant més durada de la bateria. L’iPhone 11 té una hora més d’autonomia del que ja tenia l’XR gràcies al nou processador A13.

Apple ha acabat o vol acabar del tot amb els models d’iPhone amb una sola càmera. Per això l’iPhone 11, tot i ser el model més barat, també portarà dos objectius. Fins ara els iPhone amb doble objectiu portaven un teleobjectiu i un gran angular estàndard. Ara l’onzè model d’Apple substitueix el teleobjectiu per un ultra gran angular que permetrà agafar molt més espai en una mateixa fotografia. Les càmeres de l’11 són de 12 megapíxels i amb molta lluminositat en les dues lents.
Apple ja va demostrar que amb una sola càmera, la de l’XR, es podien fer bones fotografies amb el seu elogiat mode retrat, que desenfoca el fons amb un bonic efecte bokeh. De fet, fins i tot, alguns usuaris apuntaven que els retrats amb poca llum eren millors els de l’XR que no pas els del mòbil insígnia, l’XS. Això s’explicaria amb el software de processament d’imatges que feia servir per l’absència d’una segona càmera. El que també incorpora com a novetat, igual que els models Pro, és el mode nit, que permet fer fotos amb molt poca llum i sense fer servir el flaix. La càmera fa diverses fotos estabilitzades i amb un processament ràpid alinea les imatges i combina les més nítides i n’ajusta els colors i en realça els detalls.

En l’apartat de preu, Apple fa el que feia anys que no havia fet, abaratir un telèfon. Dels 859 euros que costava el model de 64 GB de l’iPhone XR s’ha passat a 809. També hi ha reducció en els models de 128 i de 256 GB. És una rebaixa escassa, però tractant-se d’Apple no deixa de ser extraordinària. L’iPhone 11 està disponible amb aquestes tres capacitats i en sis colors: malva, verd, groc, blanc, negre i vermell, amb un disseny que barreja el vidre i l’alumini.

  • Compartir