• Compartir

Un nou iOS15 amb poques revolucions

Arnau Jaumira
22 de juny de 2021

Sempre acostuma a ser per aquestes dates i la pandèmia no ho ha canviat, tret que ara es fa tot de forma telemàtica. Apple va encetar la conferència anual de desenvolupadors (WWDC 21) presentant els seus nous sistemes operatius per a tots els dispositius. Uns sistemes que en el cas de mòbils i tauletes ja arriben a la versió 15. La companyia californiana havia anat evolucionant la versió anterior iOS 14 amb versions intermèdies (del 14.1 al 14.6) i potser per això el salt a iOS 15 no sembla ser cap bestiesa.

En el cas dels mòbils, la novetat més important és en les videotrucades Facetime, que segurament durant el confinament va evidenciar que s’estava quedant enrere respecte a la competència. Es millorarà especialment l’àudio, també una vista en forma de graella com ja tenen altres aplicacions o el mode retrat que permet desenfocar el fons. El nou Facetime incorporarà també la funció SharePlay, amb la qual es podrà compartir música i vídeo durant una trucada amb la persona amb qui estem parlant. Una funció que permetria per exemple poder veure una sèrie o una pel·lícula de forma sincronitzada amb una altra persona sense estar físicament junts.

El nou iOS 15 també incorpora un nou sistema de notificacions que ha d’agrupar-les i ordenar-les segons les prioritats perquè les menys urgents no ens distreguin o ens facin perdre les importants.

També s’estrena el mode Concentració. Es tracta de crear perfils d’ús entre els quals hi pot haver el personal, el de la feina o el no molestar. En cada un d’ells es podrà personalitzar la pantalla d’inici, les notificacions que arriben en cada cas. També estrenarà un sistema de reconeixement de text en les fotos permetent trucar a un telèfon només fent una foto a un cartell. El nou sistema està previst que arribi als usuaris la tardor d’aquest any.

  • Compartir