• Compartir

Un MMVV de canvis

6 de juny de 2024

El d’aquest any serà un Mercat de Música Viva de Vic presidit pels canvis. Els canvis constants en les formes de producció i consum musical –on ja treu el cap la famosa intel·ligència artificial– i els canvis en la direcció que es preparen. La 36a edició del MMVV l’ha programada l’actual equip format per Marc Lloret i Oriol Roca. Un cop acabada, hi haurà relleu després de 14 anys, amb una nova direcció: “Estem en el procés d’obertura de candidatures”, explicava Bet Piella, regidora de Cultura i de Fires i Mercats, en la presentació a L’Atlàntida del MMVV, que tindrà lloc entre els dies 18 i 21 de setembre.

En aquests quatre dies, tindran lloc 61 concerts de programació oficial (inclosa l’escena off a la plaça dels Màrtirs), dels quals 29 seran d’estrenes. Oriol Roca observa una tendència entre els artistes a pensar “en la percepció dels temps, i la necessitat d’adaptar-se i no perdre el tren”. La part professional del MMVV pararà atenció en “els canvis tecnològics i com ens afecten”.

Pel que fa a la part artística, el concert inaugural d’aquest any serà a càrrec de Lucía Fumero, filla del conegut contrabaixista de jazz Horacio Fumero, que presentarà a L’Atlàntida l’espectacle Folklore, barrejant influències de jazz i folklore, que comptarà amb la participació del conegut cantant portuguès Salvador Sobral. Precisament Portugal és el país convidat d’aquest any, amb grups com Bicho Carpinteiro, Sopa de Piedra, Sús i Tó Trips Trio. A més de l’actuació d’obertura, coproduïda amb La Marfà de Girona, el MMVV ha actuat com a motor d’altres propostes. Entre aquestes destaquen l’estrena de Cante a lo gitano d’El Niño de Elche o Inner Voice del pianista Carles Marigó, o l’espectacle familiar El sastre del temps de Carlos Bianchini. De les propostes internacionals, destaquen el cantautor nigerià Bombino (ja conegut al MMVV), el teclista albanès Robert Bisha, el duet estonià Puuluup (amb un dels seus components, eurovisiu), o Mourn, banda de rock del Maresme en plena projecció internacional. Entres les propostes més de quilòmetre zero destaquen la moianesa Namina & The Barbarians, la lluçanesa Mar Pujol o la vigatana Joana Serrat, que precisament aquest divendres estrena nou disc. I a més, un dels grans concerts de la plaça Major en què se celebraran els 180 anys de l’Escola de Música i Conservatori de Vic, amb la participació de músics coneguts que han sortir de les seves aules. Per l’escenari gran de la plaça hi passaran també Albert Pla, Els Amics de les Arts o Ferran Palau. Al Sucre, hi haurà una nit urban amb Mama Dousha i Mushka i una nit més pop amb Miki Núñez i Roba Estesa.

L’Atlàntida i el seu entorn (inclosa la Jazz Cava) concentraran els escenaris pensats sobretot per al sector professional, en el qual s’espera superar la xifra de més de 900 acreditats de l’edició de 2023. Enguany, creix l’aportació de l’Institut Català d’Empreses Culturals (ICEC) fins a 460.000 euros, 50.000 més que l’any passat.

  • Compartir