• Compartir

Un iPad Pro que sembla un Mac

Arnau Jaumira
4 d'abril de 2020

La crisi del coronavirus no ha permès que Apple fes una presentació que tenia prevista en aquest inici d’any, però aquesta setmana han aparegut directament a la botiga per internet (les Apple Stores de tot el món excepte la Xina estan tancades) dues novetats: un nou Macbook Air i un iPad Pro que pot arribar a semblar un ordinador. I principalment perquè a partir d’ara l’iPad Pro admetrà trackpad, és a dir, ratolí.

És una de les principals novetats del model renovat que tindrà dues mides, 11 i 12,9 polzades de pantalla. Editar vídeo en 4K o fer dissenys en 3D és per al que s’ha pensat aquest iPad Pro que vol substituir definitivament els ordinadors.
El disseny no l’han tocat respecte al que ja van implementar el passat 2019 amb formes rectangulars pels laterals. El que sí que canvia és la part posterior, on han incorporat dues càmeres amb un mòdul fotogràfic quadrat, igual que el de l’iPhone 11. Una és molt angular i l’altra un angular amb dos augments de zoom òptic.

El que destaca més és la incorporació d’un escàner LiDAR que ha d’ajudar a les aplicacions de realitat augmentada. Ajudat per les dues càmeres i els sensors de moviment, l’iPad podrà interpretar millor el que té al davant. Ja hi ha previstes aplicacions en el món de la fisioteràpia per analitzar els moviments d’una persona.

L’altra gran novetat és la incorporació del suport de ratolí amb un trackpad, que és la que fa que l’experiència sigui com la d’un portàtil, podent moure elements, saltar d’una banda a l’altra d’un text, etc. També han presentat un nou teclat retroil·luminat com a accessori, com el d’un Mac.

  • Compartir