• Compartir

Un dels reis del ‘destape’ a Ribes de Freser

12 de gener de 2024

Fernando Esteso, un dels noms mítics de l’humo, va ser una de les grans atraccions de la festa major de Ribes de Freser de l’any 1992. Esteso hi va portar el seu espectacle Gozar y reír a l’envelat del pavelló. La crònica que en publicava EL 9 NOU deia que “allà, el públic va poder comprovar que a un humorista tan popular com Fernando Esteso no hi ha res com veure’l en directe i no pas a través de la televisió, on aquests professionals actuen més inhibits”.

És a dir, que Esteso, amb un espectacle ple d’escenes picants, es va deixar anar. Havia fet parella artística amb Andrés Pajares amb qui van ser molt populars tant al cine com a la televisió en l’època del destape.

La primera pel·lícula que van fer, Los Bingueros, dirigida per Mariano Ozores, va ser un èxit: la van veure més d’1,5 milions de persones i va recaptar més de 200 milions de pessetes.

Després van separar-se. Esteso explicava que continuaven essent amics, però que havia arribat un moment que “semblava que estiguéssim fent sempre la mateixa pel·lícula; ell volia fer alguna cosa més dramàtica i jo volia continuar fent comèdia”. Això va fer que cadascú agafés diferents camins professionals. Esteso, amb Gozar y reír, feia gira per festes majors de tot Espanya.

Nascut l’any 1945, de jove va començar a fer de pallasso i, als anys setanta, es va fer popular com a humorista. Després de l’etapa cinematogràfica, va tenir protagonisme a la televisió. Telecinco el va fitxar per presentar La ruleta de la fortuna (1993) i Veraneando (1993) amb Bertín Osborne i Remedios Cervantes. Va tenir-hi problemes legals amb el contracte.

Esteso actualment viu a València.

  • Compartir