• Compartir

Un conte de superació

5 d'abril de 2024

En Noa és un equilibrista que camina permanentment per la corda del circ Vida. La seva història, plena de dies de tempesta, de pluja, de vent, però també de bon temps que aprofita per teixir una xarxa, serveix a la ripollesa Sònia Méndez per narrar una metàfora que vol que serveixi “per afrontar situacions difícils de la vida, i valorar allò que ens fa sentir bé”. El gran salt és el nom del conte que acaba de publicar i que amb l’ajuda de les il·lustracions de la dibuixant barcelonina Araceli Plata posa cara a un Noa que es troba en un moment transcendental de la seva existència.

La feina d’advocada a Dipsalut de la Diputació de Girona és la xarxa vital de Sònia Méndez, però la formació que té en criminologia o com a mediadora familiar i comunitària especialitzada en educació emocional i gestió de conflictes han afavorit que el conte estigui carregat de contingut. De fet, el va escriure pensant en joves a partir de 10 anys, però ha vist que també funciona quan s’explica a d’altres de més petits, i alhora en els adults que fins ara l’han llegit. “Alguns hi han vist reflectida la seva malaltia i el relat els ha ajudat a afrontar-la”, explica una Méndez que té previst utilitzar-lo en alguns dels tallers o activitats formatives que periòdicament ofereix.

El gran salt s’ha publicat en tapa dura i tova, autoeditat a través de BubbleBooks, i es pot trobar a les llibreries de Ripoll i a la Mater de Vic, però també a les diverses presentacions que se’n fan. Aquest mateix divendres serà a Manresa i dilluns, a la Biblioteca Lambert Mata de Ripoll.

  • Compartir