• Compartir

Novetats editorials

23 de novembre de 2023

Pere Martí i Bertran

‘Les illes interiors’
Maria Carme Roca
Columna
Sota el nom artístic d’Esmeralda Cervantes, hi havia la persona de Clotilde Cerdà, la filla petita de l’enginyer i urbanista Ildefons Cerdà. Va ser un arpista de fama internacional, va recórrer mig Europa amb la seva mare i no va deixar mai d’estimar el pare. Però va ser molt més: pedagoga, feminista avant la lettre… Una dona que Maria Carme Roca ha fet protagonista d’aquesta novel·la.

‘Paraules al sol’
Maria Antònia Oliver
La Magrana
Maria Antònia Oliver (1946-1922) va escriure aquesta novel·la quan el servei militar i un càstig polític afegit li havien imposat la separació de qui seria el gran amor de la seva vida, el també escriptor Jaume Fuster. Un relat epistolar que era encara inèdit i que retrata el país gris al qual tots dos s’enfrontaven. “La vida, en sortir del present, no la conec, serà totalment nova per a tots dos.”

‘L’amant del diable’
Elizabeth Bowen
Ed. Laertes
Elizabeth Bowen (1899-1973) és un dels noms més rellevants de la literatura irlandesa, relacionada amb contemporànies com Virginia Woolf o Carson McCullers. Entre els anys 30 i 40 del segle passat va escriure aquesta sèrie de relats amb elements de fantasia, terror i misteri. I llegint-los veureu que, anys després, el cinema va utilitzar arguments com els que ella va dibuixar.

‘El temps de la promesa’
Marina Garcés
Anagrama
Quin és el valor de la promesa en els temps que estem vivint? Potser molts de nosaltres convindrem a admetre que és escàs. Marina Garcés, una de les pensadores de referència en la Catalunya actual, ho analitza. I suggereix que pot esdevenir una forma de rebel·lió. I que també pot ajudar a recuperar el valor de la paraula en els moments d’incertesa en què ens trobem.

‘No patiu per mi’
Carme Junyent
Comanegra
En les darreres setmanes de la seva vida, la ja enyorada lingüista Carme Junyent va treure forces per escriure uns articles lluminosos. Parlaven d’amistat, de gust compartit per la gastronomia d’arreu del país… i de llengua, és clar. Ara es recullen en aquest volum, amb un pròleg del seu amic Pere Comellas. No podia haver-hi un comiat millor que aquest llibre.

  • Compartir