• Compartir

Twitter estrena les piulades de veu

Arnau Jaumira
4 de juliol de 2020

Originalment les piulades eren de 140 caràcters. Després van passar a ser del doble, 280. Però hi ha gent a qui encara li segueixen semblant curts i per això Twitter s’acaba de treure de la butxaca les piulades de veu. És a dir, petites gravacions d’àudio que es poden enviar de forma molt senzilla en una piulada. D’alguna manera seria com enviar les ja habituals notes de veu de Whatsapp però a través de Twitter. Estan limitades a 2 minuts i 20 segons, és a dir, 140 segons, buscant coincidir amb els 140 caràcters originals de la xarxa.

De moment la funcionalitat s’està escampant de forma gradual a tots els comptes d’usuaris però de moment només funciona en mòbils iPhone. En Android no queda clar quan arribarà l’actualització que ho permeti però segur que no trigarà gaire.
El funcionament és realment senzill. Quan anem per fer una piulada, a la mateixa pantalla per escriure’l hi ha una franja inferior per adjuntar imatges. Des d’ara també hi ha el símbol en forma d’ona sonora, que ens permetrà enregistrar la nostra piulada de veu i enviar-la amb un text introductori, igual com ho faríem amb una imatge o vídeo.

A l’hora de reproduir-se és igual de simple. Apareix com si fos un reproductor de vídeo amb l’avatar de qui l’ha enviat al centre com a imatge. Una funcionalitat nova de Twitter que s’haurà de veure si evoluciona i permet també enviar àudios gravats amb anterioritat o només es podran enregistrar al moment de la piulada.

  • Compartir