• Compartir

Twitch marca la tendència en jocs

Arnau Jaumira
12 de febrer de 2021

Si fa unes setmanes era complicat no trobar algun dels principals streamers jugant a Among Us o a Fall Guys, avui la tendència ha canviat. De fet, Twitch és el que està marcant la sort o la desgràcia dels desenvolupadors de videojocs ja que molts dels joves imiten o volen jugar també als jocs que juguen els influencers i streamers que segueixen. Abans la tendència venia marcada pel llançament de nous jocs al mercat, però ara és el joc a què juguen Ibai Llanos, El Rubius o The Grefg el que marca els jocs més populars.

Ara el joc de moda és el Rust. Un videojoc de supervivència en què cada personatge s’ha de buscar la vida matant o saquejant els altres per obtenir els seus propis recursos. El joc no és nou ni molt menys. La seva primera versió va ser el 2013 i va acabar sent complet el febrer del 2018. Ara, però, un grup molt important de youtubers, influencers i streamers han creat el servidor Egoland dins el joc. S’hi enfronten, creen aliances i ataquen els altres. Això ha despertat l’interès dels més joves. A banda d’Ibai, Rubius o Grefg, Auronplay o DJ Mariio també són en un servidor que va crear Alexby.

El primer dia que hi van jugar tots alhora, el 3 de gener, la plataforma Twitch ho va notar. Entre la seixantena de creadors de contingut que s’hi han sumat van concentrar més d’un milió d’espectadors, superant jocs de la talla de League of Legends o Fortnite a tot el món. El rendiment és evident, perquè en la darrera setmana sencera Rust va tenir de mitjana 336.000 espectadors, sumant totes les retransmissions de Twitch. Among Us ja no és ni al top 10.

  • Compartir