• Compartir

Tres sopes en una

Xevi Freixa
10 d'octubre de 2016

La situació és: m’agrada menjar sopa cada dia perquè faig sopars lleugers, però he de repetir del mateix caldo tota la setmana perquè visc sol i, si en cuinés de diversos gustos, se’m farien malbé.

Us hi trobeu? Doncs tenim una solució més pràctica que congelar la sopa sobrant (sobretot si teniu el congelador superpoblat). Us proposem anar reconvertint el caldo a mesura que avança la setmana i així menjar fins a tres sopes diferents havent-ne cuinat només una.

 

Sopa de verdures bàsica

D’entrada us enviarem al supermercat i us farem comprar els típics packs per a brous, on ja hi vénen les verdures juntes. Pastanaga, porro, api, ceba, xirivia i nap. Aquests dos últims nosaltres no ens els mengem però bullits amb tota la resta donen gust. Si peleu i talleu aquestes verdures (afegiu-hi patates, també) i les poseu al foc durant una hora, ja tindreu un primer brou.

sopa-basica

 

Sopa amb fideus i arròs

Passa la setmana i ja fa dos vespres que mengeu la mateixa sopa de verdures bàsica? Cap problema: separeu una part del brou anterior (sense els trossets de verdures) i feu-hi bullir arròs i fideus. Et voilà: ja heu reconvertit el plat en un sopar diferent.

sopa-amb-fideus

 

Crema de verdures

Si encara voleu variar més, podeu tunnejar la sopa de verdures perquè es converteixi en una fantàstica crema, amb una textura i un gust diferents. Simplement hi heu d’afegir formatgets fosos d’aquests que estan envasats en triangulets i en caixes rodones (com veieu, fem filigranes per no dir noms de marques). Bateu-ho tot, i ja podreu dir que d’una sola sopa n’heu fet tres de ben diferents!

crema

 

  • Compartir