• Compartir

Tres grups de teatre de Torelló uneixen esforços per posar en escena una versió de ‘Peter Pan’

22 de setembre de 2023

Una quarantena d’actors procedents de tres grups torellonencs (Grup Xarxa, Cia. Loropardos i Nou69 Teatre) pujaran dissabte a l’escenari del Teatre Cirvianum per donar vida a Peter i Wendy, una versió del conegut relat de Peter Pan. Aquest cap de setmana i el proper es faran quatre representacions d’aquest espectacle, un dels projectes teatrals més ambiciosos que s’han dut a terme a Torelló comptant amb el talent de quilòmetre zero. L’obra inaugurarà, a més, la temporada del Cirvianum, que fins a final de desembre ha programat una quinzena de propostes.

Un muntatge amb aquesta ambició no s’aixeca de qualsevol manera. Fa més d’un any que David Ceballos i Ester Garcia van començar a treballar en el guió de Peter i Wendy, partint sobretot de la novel·la original de James Matthew Barrie, escrita l’any 1904, però incorporant-hi també alguns elements de la versió en pel·lícula de la Disney, la més popular, o del musical que se’n va fer a Broadway. “Tenia ganes de fer un espectacle que parlés d’amistat, de família, d’amor, i des del punt de vista infantil”, diu Ceballos. L’argument de Peter Pan li servia també per a un altre objectiu: fer participar en el muntatge “gent jove i gent veterana”. El procés de relleu que s’ha fet els últims anys a l’històric grup Nou69 li havia servit per comprovar que en la base teatral de Torelló hi ha “potència i qualitat de la gent que puja”. I l’objectiu s’ha aconseguit: a Peter i Wendy, els actors més joves que venen de Xarxa tenen 7 o 8 anys, i el més veterà volta els 70 anys, amb tota la gamma d’edats d’entremig. A més d’aquests, hi haurà també un personatge que no és real sinó “totalment digital”, la Campaneta.

La petita fada que acompanya Peter Pan prendrà vida a través d’una pantalla, fruit de la creació en videomapatge d’Alícia Campo i del so que hi posarà el tècnic Carles Santigosa. “La veurem canviar de color segons les emocions que experimenta.” No cal dir que a l’escena hi apareixeran “tots els pobles i tribus del País de Mai Més”, cada un dels quals tindrà una cançó que també s’ha creat per a l’ocasió amb lletra d’Ester Garcia i música de Xevi Capdevila. No hi faltan tampoc els dolents, els pirates encarnats principalment pels actors de Nou69 Teatre encapçalats per Dani Panadero com a Capità Garfi. Alguns d’aquests volaran literalment sobre l’escenari. “Els diàlegs són tots originals nostres, però hem deixat algunes frases típiques i tòpiques perquè siguin reconeixibles”, detalla el director.

Els assajos s’han dut a terme des de final de març, i Ceballos està satisfet sobretot “del vincle que hem creat entre tots” construint “una gran producció, per ser de teatre local” (l’equip sencer, incloent-hi direcció i tècnics, és de més de seixanta persones). A més de l’estrena prevista per aquest dissabte a les 8 del vespre, Peter i Wendy es podrà tornar a veure diumenge a les 6 de la tarda, i es repetirà en dues funcions més el proper cap de setmana.

Roger Diego, un jove veterà que és protagonista

El paper protagonista, el de Peter Pan, l’incorpora el jove actor Roger Diego. Jove, però amb experiència. De fet, recorda que va pujar a l’escenari del Cirvianum per primer cop quan tenia només 4 anys, fent “de poble” als Pastorets. Amb 7 anys ja va passar a formar part de Xarxa. La proposta per fer de Peter Pan li va fer David Ceballos “a la mitja part d’una funció dels Pastorets… de l’any 2021”. Feia temps, doncs, que el projecte anava madurant. Roger Diego té la intenció de continuar progressant en el teatre, i per això ara ja estudia el Batxillerat artístic a l’Escola d’Art de Vic. Tindrà al costat Irenne Corrius, com a Wendy.

  • Compartir