• Compartir

Tres aperitius senzills però sofisticats

Xevi Freixa
11 de novembre de 2016

Patates fregides, crispetes, cacauets, escopinyes… De debò que el vostre repertori per a les festes del pis o els sopars de futbol s’acaba aquí? No us atreviu a ser una mica més creatius amb els aperitius?

Ser solters no vol dir ser uns ganduls a la cuina i, ja que us heu independitzat, és el moment de provar ingredients que potser no menjàveu a casa dels pares. Mango, alvocat, foie… Us ensenyem a preparar tres entrants molt senzills de fer però que alhora causen sensació.

 

Torrada d’alvocat, pernil i crema de formatge

L’etiquetem com a entrant però també pot ser un molt bon esmorzar. O un sopar, fins i tot. La relació entre el resultat final i la senzillesa d’elaboració és inversament proporcional. Unteu les torrades amb formatge cremós, afegiu-hi l’alvocat tallat a làmines (o trinxat i untat) i amaniu-ho amb oli i sal. Per acabar, poseu-hi pernil salat (que pot ser saltejat, si ho preferiu).

alvocat-lateral-2

 

Broqueta de salmó i mango

Enrotlleu salmó als talls de mango i presenteu-ho punxat amb daus de formatge. També podeu canviar el salmó per pernil salat. Quan parlem de sofisticació, el mango és un bon aliat; et fa quedar bé de bon matí com a fruita tallada, al migdia donant un punt cítric a l’amanida, a la tarda com a ingredient d’un suc per a berenar i, al vespre, en forma de compota per a les postres.

salmo-lateral-2

 

Carquinyolis amb foie

Oi que no ho hauríeu dit mai? Doncs sí, hi ha solters que barregen els carquinyolis amb el foie. I ho acaben d’arrodonir amb un polsim de sal gruixuda. Una combinació de dolç i salat tan deliciosa com original. Compreu els carquinyolis en algun forn o pastisseria i unteu-los. Quedar bé de manera més ràpida i fàcil és impossible.

carquinyolis-lateral-2

  • Compartir