• Compartir

Tortell de reis

Cuina Cinc | Fina Comas
3 de gener de 2018

La Nit de Reis és la més màgica de totes les festes de Nadal. Els tres reis eren savis, mags i astrònoms que fa més de 2.000 anys van venir des de l’Orient, guiats per un estel, per adorar el nen Jesús i portar-li els millors tresors del seu regne. Ara, durant aquesta nit, tots esperem que els nostres somnis es facin realitat i per un instant desitgem tornar a la infantesa.

Una de les tradicions associades a aquesta celebració és el Tortell de Reis. Tal com explica Fina Comas ablog Cuina Cinc, aquest tortell va néixer a França gràcies a un cuiner reial del Palau de Versalles, on es menjava una galeta de pasta fullada i massapà semblant al tortell. Sigui com sigui, la tradició s’ha estès a molts altres països com Portugal, Grècia, Espanya i, fins i tot, a alguns punts d’Amèrica, com el king cake de Nova Orleans o Mèxic.

Aquest pastís de brioix de forma circular es pot farcir de massapà, de cabell d’àngel, confitura, nata, crema o trufa i, sovint, s’adorna amb fruita confitada, pinyons o ametlla esbocinada. A més, conté un rei i una fava que, segons el costum, qui troba la fava haurà de pagar el tortell i qui aconsegueixi la figureta serà coronat rei.

Consulteu aquí la recepta sencera per elaborar el Tortell de Reis a casa.

  • Compartir