• Compartir

Tornen els clàssics de les consoles

Arnau Jaumira
11 de març de 2020

Si hi ha un clàssic en el món de les consoles, aquestes són les portàtils d’un sol joc. Sortides a la dècada dels anys 90, tenien la peculiaritat d’integrar en una sola peça el comandament i la pantalla. En el seu moment van començar a fer competència a la mítica Game Boy, però van acabar perdent per la possibilitat d’intercanviar jocs que tenia la consola insígnia de Nintendo. Ara, la marca de joguines americana Hasbro ha estat l’encarregada d’anunciar que traurà la pols a aquestes consoles, anomenades Tiger, per tornar-les a fabricar i posar a la venda a partir del mes d’agost.

I ho faran sense perdre l’essència. “El disseny i la tecnologia s’han creat tenint les consoles originals en ment”, expliquen des de la companyia. Del poc que se’n sap, de moment, és que conservaran els gràfics monocromos amb un fons de color i una pantalla LCD. També mantenen el mateix i simple control del joc amb un joystick i tres botons d’acció. També hi ha els controls principals per posar la pausa i per decidir si volem jugar amb o sense so. Les consoles funcionen amb dues piles AA (que evidentment tampoc estaran incloses).

També sembla que mantindran un dels seus punts forts: el preu. Hasbro ha anunciat que el preu de llançament serà de 14,99 dòlars. La data de llançament està prevista per al mes d’agost. O almenys llavors es podrà reservar. De moment hi haurà quatre títols disponibles. El més conegut serà el Sonic the Hedgehog 3, però també llançaran el dels X-Men de Marvel, els Transformers o també The Little Mermaid, és a dir, la petita Sirenita.

Una gran notícia per als nostàlgics d’aquest tipus de consoles que veuen com poden tornar a jugar amb aquelles consoles de quan eren petits. Evidentment, no hi ha punt de comparació amb les consoles actuals, que han aconseguit un nivell de realisme i de gràfics impensables quan les Tiger eren les consoles de moda intentant fer competència a l’invencible Game Boy.
D’aquesta manera, Hasbro s’ha unit a les principals companyies que han decidit durant els últims anys ressuscitar les consoles més clàssiques i tornar-les a convertir en líders de vendes. A mitjans del 2017, Nintendo va tornar a posar a la venda la clàssica NES Classic, la consola de formes quadrades que va ser la pionera de la marca japonesa ja fa 35 anys, el 1985. La idea de recuperar-la va tornar a ser un èxit de vendes. Això lligat a la nostàlgia de molts jugadors va fer que Nintendo repetís la jugada amb la Super Nintendo, que havia sortit originalment el 1991. També s’hi va afegir la PlayStation Mini de Sony, i la Sega Mega Drive uns anys després i també va ser un èxit de vendes. Tot i això, Nintendo va frenar la producció de la que havia de ser la còpia mini de la Nintendo 64. La moda per les coses antigues i la nostàlgia sembla haver-se instaurat de ple amb la tornada ara de les consoles Tiger, un clàssic per continuar proporcionant diversió i hores d’entreteniment.

  • Compartir