• Compartir

Torna l’òpera al Teatre Auditori de Granollers amb ‘Il Trovatore’ de Verdi

4 de maig de 2023

L’Orquestra Simfònica del Vallès i el Cor Amics de l’Òpera de Sabadell posen en escena ‘Il Trovatore’ sota la direcció de Daniel Gil de Tejada. La trama de l’òpera es desenvolupa entre Biscaia i Aragó a principis del segle XV, i mostra emocions tan diverses com l’amor, l’odi, la venjança o la tendresa. Aquesta producció de la Fundació Òpera Catalunya està protagonitzada per la gitana venjativa, Azucena. És una òpera de tres actes, amb dues pauses.

‘Il Trovatore’, de Verdi. Orquestra Simfònica del Vallès i Cor Amics de l’Òpera de Sabadell. Teatre Auditori de Granollers. Diumenge, 7 de maig, 18.00.

Dansa, teatre i música es fusionen a ‘Sempreviva’, de Mar Gómez

La companyia Mar Gómez porta aquest dissabte al Teatre Margarida Xirgu de Montornès ‘Sempreviva’, un espectacle que uneix la dansa, el teatre i la música en directe per explicar la història d’una dona atrapada en els valors sexistes de la societat actual. És una realitat en què conviuen, per un costat, l’ascendent impuls feminista i, per l’altre, un substrat cultural d’un sexisme recalcitrant.

‘Sempreviva’. Companyia Mar Gómez. Teatre Margarida Xirgu, Montornès del Vallès. Dissabte, 6 de maig, 20.30.

L’espectacle ‘Sempreviva’

Nova versió de ‘Terra baixa’, el clàssic de Guimerà, al Teatre Auditori de Granollers

El Teatre Auditori de Granollers acollirà dimecres la representació de ‘Terra baixa (reconstrucció d’un crim)’, la nova versió del clàssic d’Àngel Guimerà, dirigida per Carme Portacelli i amb Pepo Blasco i Laura Conejero, entre altres, dalt l’escenari. Pablo Ley converteix en clàssic de Guimerà en un relat detectivesc i un thriller magnífic sobre la lluita de classes. Sense perdre de vista els orígens ni renunciar a l’essència d’aquest text universal, la dramatúrgia de Ley trasllada ‘Terra baixa’ al segle XX i hi introdueix dos personatges nous; una periodista i un comissari de policia, en Vinagret. Aquest serà l’encarregat d’investigar un crim: un treballador ha assassinat el seu amo. La representació serà 100% accessible, amb ajuda auditiva, bucle magnètic individual, audiodescripció, subtitulació i visita tàctil.

‘Terra baixa (reconstrucció d’un crim)’. Direcció: Carme Portacelli. Teatre Auditori de Granollers. Dimecres 10 de maig, 18.00.

‘Terra baixa’

‘La pell fina’, de la Sala Flyhard, fa parada a Sant Celoni i Granollers

‘La pell fina’, una producció de la Sala Flyhard de Barcelona, es podrà veure aquest dissabte a Sant Celoni i dijous al Teatre Auditori de Granollers. És una comèdia per no parar de riure, que reflexiona, en clau d’humor, sobre la manera que tenim de tractar-nos. A ‘La pell fina’, en Nacho i la Miranda, una jove parella de Barcelona, visita uns amics que acaben de ser pares. Tot va bé fins que en Nacho diu que el bebè és molt lleig. Tot i que els pares intenten treure ferro a l’assumpte, l’ambient s’enrareix i comencen a sortir a la llum altres veritats que fins ara cadascú guardava.

‘La pell fina’. Directors: Carme Marfà i Iago Alonso, Amb Ángela Cervantes, Pau Roca, Francesc Ferrer i Laura Pau. Teatre Ateneu de Sant Celoni. Dissabte 6 de maig, 20.00. Teatre Auditori de Granollers. Dijous 11 de maig, 20.00.

‘La pell fina’

‘L’amic retrobat’, de Fred Uhlman, arriba al Teatre Can Rajolers de Parets

‘L’amic retrobat’, de Fred Uhlman, arriba al Teatre Can Rajoler de Parets aquest diumenge. L’obra explica una història d’amistat i descoberta i, al mateix temps, és un toc d’alerta sobre les ideologies que poden dinamitar la convivència. L’arribada de Hitler al poder el 1933 posa punt final a l’amistat de dos companys d’escola. Un d’ells és jueu, l’altre és membre d’una de les famílies més aristocràtiques de Suàbia. Al llarg d’un any ho havien compartit tot, però arribarà un moment en què les seves diferències esdevindran insalvables. El jueu deixarà Alemanya per anar-se’n a Amèrica i oblidar allà el seu país nadiu i el seu gran amic. Trenta anys després, sense esperar-s’ho, el retrobarà novament.

‘L’amic retrobat’, de Fred Uhlman. Teatre Can Rajoler, Parets del Vallès, Diumenge 7 de maig, 19.30.

‘L’amic retrobat’

  • Compartir