• Compartir

Torna la Vicentada, a Sant Vicenç de Torelló

19 de gener de 2024

La Vicentada, l’inèdit format de trobada gegantera que la colla local va estrenar amb èxit l’any passat, tornarà a ser un dels actius destacats del programa de la festa major d’hivern de Sant Vicenç de Torelló, que enguany s’allargarà un dia. Aprofitant que dilluns és festa local, s’ha convocat una matinal d’inflables per a la canalla al pavelló.

La Vicentada tindrà lloc diumenge a partir de 2/4 de 12 del migdia. Com a singularitat, al pas pel carrer Lloriana els dos gegants, en Vicenç i la Lloriana, avançaran a pes de braços per damunt dels caps dels geganters. Enguany hi haurà els gegants de Montblanc com a colla convidada i la cercavila estarà amenitzada per la cobla Cani-go!.

Si aquesta va ser la gran novetat de l’any passat, enguany n’arriben més. D’una banda, dissabte al matí, després de la tradicional caminada popular, se servirà una xocolatada –fins ara reservada a la festa major d’estiu–. També s’estrena una tarda de jocs de taula per a totes les edats, a partir de les 4 al pavelló, que servirà de presentació d’una nova entitat del poble, els Helheim Osona. A les 8 del vespre hi ha previst un castell de focs a la plaça Onze de Setembre, a càrrec dels Diables del Ges.

I a la nit arribaran dues novetats més. D’una banda, un sopar de carmanyola en què tothom s’haurà de portar el menjar de casa, però hi haurà unes graelles per a qui s’hi vulgui rostir carn; i per tancar el dissabte, un divertit bingo musical, al mateix pavelló, amb algunes sorpreses anunciades. Tots els actes programats són gratuïts.

  • Compartir