• Compartir

Torna la màgia a Tona

5 de maig de 2023

El set és un número màgic. Són els dies de la setmana, els pecats capitals, els colors de l’arc de Sant Martí o les notes musicals. I aquest any, també és el nombre d’edicions que porta el festival internacional Una Tona de Màgia. Una vintena d’artistes locals i internacionals es proposaran de tornar a convertir Tona en la capital de la màgia del país durant tres dies.

Tant la programació com el disseny d’enguany giren a l’entorn d’un lema: la sort. I és que des de la primera edició, l’any 2016, el festival “ha tingut la sort de créixer tant en artistes com en públic”, destacava en la presentació el director artístic del certamen, el mag tonenc Jordi Pota. El festival arriba amb un format consolidat, que en les últimes edicions ha primat el seu caràcter més participatiu i popular.

També arriba amb algunes novetats. La primera, amb la proposta que tancarà la jornada inicial d’aquest divendres, a La Canal. Es tracta de la Gala Golfa, gratuïta i reservada per a majors de 18 anys, amb Isaac Jurado de protagonista, que ja havia passat pel festival el 2017 com a presentador. Una altra novetat serà un taller d’animació que impartirà Pau Vallès, que també és l’autor del vídeo i el cartell d’aquesta edició. Ell proposarà, durant cada dia del festival, que la gent pinti uns frames del vídeo per editar-lo acolorit pels participants.

El programa torna a combinar des d’artistes emergents fins a noms consolidats, i des d’espectacles al carrer fins a les dues grans gales de dissabte, que abasti un públic transversal i alhora familiar. També s’acompanya d’una programació off, “amb sis artistes de nivell”, destacava Pota. L’objectiu, poder mostrar els “diferents estils i maneres de fer màgia”. Des de la cartomàgia fins a les grans il·lusions, passant per la màgia còmica, la manipulació o el mentalisme.

També es fa una renovada aposta per donar visibilitat a les dones que es dediquen a aquesta professió: “L’art de la màgia no és paritari; s’ha treballat en aquesta línia i s’hi continuarà treballant en un futur perquè hi hagi grans magues de tot el món en els espais del festival. Clourà el festival, diumenge al vespre, la Gala Unipersonal, aquest any amb el mateix padrí de l’edició, en Peyu, amb el seu espectacle L’Il·lusionista i les entrades ja exhaurides.

  • Compartir