• Compartir

Torna la Fira de la Llavor de Roda

26 d'abril de 2024

“De la terra a la taula”. És el lema d’una nova edició, la 12a, de la Fira de la Llavor de Roda, una de les propostes singulars del calendari firal de la comarca, que enguany posa l’accent en el respecte als productes ecològics, de proximitat i de temporada. Per previsió de pluja, l’Ajuntament i la comissió organitzadora han decidit traslladar totes les activitats de diumenge a la carpa municipal.

L’objectiu principal de la fira continua sent la promoció de les llavors tradicionals i les pràctiques agrícoles sostenibles. Una de les novetats d’enguany ha estat l’ampliació de la col·laboració amb la Biblioteca Bac de Roda, amb dues xerrades; una es va fer aquest dimecres (sobre consum comunitari) i l’altra tindrà lloc el 2 de maig (sobre l’horta agroecològica). El canvi d’ubicació no afectarà el gran gruix del programa de diumenge, amb dues excepcions: se suspenen la passejada d’herbes remeieres amb Lídia Grau i la visita al Bosc Comestible de Jaume Fernández. A més de tallers i activitats per a la canalla destaquen un showcooking amb Amanda Bataller sobre “La cuina de les plantes oblidades”, o una xerrada sobre cuina i territori amb Jordi Masjuan i Ignasi Camps.

La fira s’ha avançat uns dies per evitar els problemes causats per la sequera i poder començar a fer les hortes. Com a prèvia, dissabte a la tarda a l’Esquerda hi haurà una xerrada sobre “Pagesia i accés a la terra”, amb Artur Bòria i Clara Mongé.

  • Compartir