• Compartir

Torna la Festa Remença a Tavèrnoles

20 d'octubre de 2023


Tavèrnoles viurà aquest cap de setmana la seva 4a Festa Remença, que manté el format de les tres anteriors edicions i que tindrà en la posada en escena de La presa del castell de Savassona el seu principal atractiu. Com a novetat, aquest any les dues representacions es concentraran el diumenge al matí (a les 10 i a 2/4 d’1).

El programa ja arrencarà dissabte amb l’esmorzar que donarà el tret de sortida al tradicional concurs de bolets per l’entorn del poble. A les 10 s’inaugurarà l’exposició “Les masies de Tavèrnoles i les seves famílies”, i a les 8 del vespre hi haurà una xerrada titulada “Històries de les Guilleries”, a càrrec del folklorista Xevi Roviró.

Diumenge serà el dia central de la fira. A banda de les dues representacions de La presa del castell de Savassona –amb una cinquantena d’actors revivint en diferents espais del poble uns fets reals ocorreguts a Tavèrnoles a finals del segle XV–, des de bon matí els carrers s’ompliran amb la fira d’artesans i oficis, exhibicions de forjadors, tallers infantils o una visita guiada a l’església, entre d’altres. Paral·lelament es disputarà la 15a edició de la Cursa de Sant Galderic, i els amants de la fotografia podran participar a un concurs d’Instagram.

  • Compartir