• Compartir

Torelló recorda la memòria de Segimon Serrallonga amb un recorregut, diumenge, pels seus indrets

12 d'abril de 2024

L’any 2005, quan en feia tres de la mort de Segimon Serrallonga, va començar a celebrar-se l’acte amb què Torelló recorda la memòria de l’escriptor. Es compleixen, doncs, 20 edicions d’aquesta commemoració que enguany tindrà un format diferent: un passeig literari per indrets relacionats amb la seva vida i obra, que es farà aquest diumenge al migdia. L’Ajuntament i l’Aula Segimon Serrallonga el van presentar dimarts als jardins de l’Espona.

“No creguis res que en vers no entri”, un fragment del Poema universal de la negativitat, és el lema que s’ha escollit per a l’activitat. “Fa 20 anys, en la primera edició, ja es va fer un passeig literari i per això hi hem volgut tornar”, explicava Berta Faro, de l’Aula Segimon Serrallonga. Des d’aquí s’ha fet la tria de textos en prosa i poesia que es llegiran en diferents llocs del recorregut. Aquest és circular, començant a 2/4 de 12 del migdia des dels jardins de l’Espona i dirigint-se cap a les vores del Ges i el Ter. “És el que se’n deia la vila enfora, a l’aiguabarreig on abans acabava el poble”, explicava Faro. Uns llocs “on el silenci i la correntia de l’aigua conviden a la introspecció, i en ocasions a l’alegria”.

Després es tornarà al punt de partida, on s’entregarà als assistents un llibre editat per l’Aula i l’Ajuntament que recollirà els textos que s’hauran llegit i fotografies del torellonenc Antonio Rodríguez, a més d’altres d’antigues. La recitació serà a càrrec de Mariona Fontserè i la musical, de Marc Fernández, que volen simbolitzar també “la incorporació a l’acte de generacions més joves”. El llibre que s’entregarà estarà dins d’unes bosses del taller de costura del projecte d’integració laboral Punt a Punt.

  • Compartir