• Compartir

Torna Inadaptats, baluard del punk-rock combatiu

Jordi Sunyer
13 de maig de 2021

Inadaptats torna. Una de les bandes més mítiques que hi ha hagut mai en el panorama del rock combatiu i el punk als Països Catalans ha reaparegut estrenant una peça nova, Inacabats, però mai vençuts. La banda de Vilafranca del Penedès no publicava material nou des que l’any 2004 van treure Homenatge a Ovidi (Bullanga Records). Un any després, a més, van dissoldre la banda i des de llavors només havien fet un parell de concerts testimonials.

Els músics d’Inadaptats, però, no van plegar veles, ja que un cop van enterrar el grup van concentrar la seva activitat musical en Eina, una formació que van fundar plegats el 2008 i que es va dissoldre ara fa aproximadament dos anys. I ara, després d’un temps de silenci, reapareixen amb el nom original i una cançó marca de la casa agressiva i directa plena de reivindicacions socials en favor de l’independentisme i el socialisme.

El videoclip de la cançó (que, per cert, Youtube ja ha censurat) és un recorregut fotogràfic per les moltes manifestacions que hi ha hagut els darrers anys. Mobilitzacions contra les injustícies socials, els desnonaments, el patriarcat i els feminicidis, el racisme, els presos polítics o la repressió i la brutalitat policial. La cançó, segons Inadaptats, “pretén visibilitzar la ràbia envers tot aquest conjunt d’injustícies” i fa una crida a prendre els carrers. La cançó s’ha gravat a Thrashoo Estudi, l’estudi del guitarrista de la banda, Txutxa, i la producció ha anat a càrrec de Xavi Cholbi, el bateria del grup. El que no ha aclarit Inadaptats és si aquest retorn és puntual o si vindran més sorpreses. De directes a la vista, de moment, no n’hi ha. Ho seguirem.

  • Compartir