• Compartir

Tipus de cerveses

Eva Remolina / AMIC
20 de juliol de 2022

Aquests dos tipus de cerveses es diferencien per la seva aroma, el seu color i el seu sabor, originat tant pels llevats amb els quals s’obtenen com pels seus diferents processos de fermentació.

Així, segons això, tindríem que les Lagers són de baixa fermentació (fermenten en la part baixa del contenidor i acumulen més sucre), mentre que les Ale són de fermentació alta (fermenten en la part superior juntament amb l’escuma).

LAGERS

Són les més populars en països com Portugal, Espanya, Itàlia o França. Són cerveses elaborades amb malts clars, d’aquí el seu color, fresques, de sabor suau i escuma blanca. Són cerveses més noves, sorgides a partir del segle XV, i els llevats utilitzats són els Saccharomyces pastorianus, que funcionen millor a temperatures fredes.

En podem trobar de quatre estils diferents:
-Lager pàl·lida, amb poc alcohol i contingut calòric. Tenen poc sabor a malt amb un final sec i refrescant.
-Pilsen/Pilsner, originàries de Plzen (Pilsen) tenen més llúpol i més sabors de malt.
-Lager àmbar, hi predominen els sabors de malt torrat que s’equilibra amb un fort amargant de llúpol.
-Lager fosca tipus bock, és gairebé de color negra, forta i dolça. Es nota poca presència de llúpol.

MARIDATGE
Perfectes per a amanides, peixets fregits o calamars, patates fregides, frànkfurts o hamburgueses, entre d’altres.

ALE

De color més semblant al coure i escuma daurada, la seva graduació és més alta que la de les anteriors i el seu sabor més intens, amarg i afruitat. El llevat en aquest cas és el Saccharomyces cerevisice. Aquestes cerveses també tenen major quantitat de llúpols.

Tipus de cerveses ales
Hi ha multitud d’estils de cerveses ales, ja que són les més senzilles de fer i es poden elaborar a temperatura ambient, per la qual cosa són l’estil més popularitzat a tot el món sobretot entre les cerveseries artesanals.
Hi ha cerveses ale de molts tipus, però les més famoses són les angleses i les alemanyes.

Els diferents tipus d’ales catalogats segons els ingredients usats són: Pale Ale, Indian Pale Ale, Lambic, Ale Amarga, Ale Fuerte, Brown Ale, Mild, Porter i Stout.

MARIDATGE
Per la seva part, mariden a la perfecció amb barbacoes, patates braves, pizzes i menjars picants.

  • Compartir