• Compartir

‘The Gentlemen. Los señores de la mafia’, de Guy Ritchie

Joan Salvany
16 de març de 2020

Títol allargat en castellà, perquè s’entengui millor, com el final inventat per Guy Ritchie, perquè puguem entendre el pilot d’assassinats, més que no pas en els temps del western. D’aquesta manera, quan es desferma la bèstia, pots estar prenent un cafè amb llet, que vas al cel.

The Gentlemen, vaig creure entendre, és un Matthew McConaughey que pretén adquirir quelcom que és impossible si no es té, la classe. Alguna cosa apuntava Ritchie amb Lock & Stock, però aquest film no és El Padrino. Només s’hi assemblen a la massacre final, còpia de tots els càrtels ubicat a Londres però traslladat a Oklahoma. Un tots contra tots on tots tenen veu i alguns diferents mètodes de matar.

Es mostra una vegada més que la màfia és l’única organització mundial en la qual no hi ha corruptes. D’aquest Ritchie queden vestigis de diàlegs, violència elegant i breu i denúncia social. Algun espectador pot trobar humor negre al film, altres mala llet gens edificant. Droga, pubs de luxe, cotxassos a manta i gairebé cap policia a la vista.

Les dones fatals són repartidores de cigarretes entre les taules, ascendides a secretàries. I tibant dels fils del contraban, l’aspirant a elegant, un Hugh Grant com a detectiu increïble, més mort que viu, Charlie Hunnam, Henry Golding, Michelle Dockery, Jeremy Strong, Colinn Farrel, un gimnasta de venjances i traïcions, Eddie Marsen, Jazon Wong, Jordan Long, Togo Igawa, Russell Balogh, Chindi Ajugo, Lune Renee, Max Bennett¡ i Eugenia Kuzmina.

Un Guy Ritchie desconeixedor de l’actual màfia, fins i tot de les seves estances, impossible de saber qui mata qui i per què. Decebedora perquè ni al final de ser escollit per sonoritzar les riallades de la sala no podem saber ni de prop qui són els senyors del títol. Ho sabem però no hi surten.

  • Compartir