• Compartir

The Crucifixion: terror i exorcisme

Joan Salvany
9 de novembre de 2017

De nou, un director francès dirigint un film romanès amb espanyols. I el resultat és aquest. A Romania, un sacerdot és empresonat pel suposat assassinat d’una monja a la que estava practicant un exorcisme. Atreta per la història, la periodista Sally Hawkins comença a investigar el crim per intentar confirmar si la víctima era una persona malalta o si, al contrari, les acusacions eren falses i tot es reduïa al fet que el cura havia perdut una batalla contra el dimoni que pretenia expulsar.

Una presència malèfica que podria estar començant a posseir el cos de la reportera. Tan sols dues setmanes després d’arribar a la cartellera amb La piel fría, el director francès Xavier Gens torna amb The Crucifixion. Si el seu film anterior se centrava més en una lluita desesperada per la supervivència, aquest nou llargmetratge li serveix al realitzador per explicar una història de pur terror, en la que l’exorcisme d’una monja és simplement el començament d’una esgarrifosa trama inspirada en fets reals.

Amb la intenció de donar la volta al gènere, la cinta introdueix a l’habitual thriller sobrenatural elements del cinema negre, on la investigació d’una periodista conviu amb els habituals ensurts de possessions demoníaques i l’eterna oposició entre ciència i religió. La jove en alça Sophie Cookson (Kingsman: El círculo de oro) protagonitza aquest pertorbador enfrontament contra les forces de l’avern, el guió del qual va a càrrec dels responsables de la saga Expediente Warren. Completen el repartiment internacional Corneliu Ulici (La historia del amor), Brittany Ashworth (Hostile) i els espanyols Javier Botet (It) i Iván González. Ens deixa la pell freda del tot.

 

 

Pots consultar les crítiques cinematogràfiques de les estrenes de la setmana aquí.

  • Compartir