• Compartir

Teatrets d’Osona programa una quinzena de propostes

13 de gener de 2023

L’espectacle familiar Sopa de pedres, de la companyia Engruna Teatre, obrirà diumenge a la tarda la programació de Teatrets d’Osona a Sant Hipòlit de Voltregà. Fins a final de març seran una quinzena les propostes escèniques que es podran veure a les tres sales integrants, el Teatre Municipal de Sant Hipòlit, la sala La Canal de Tona i el Teatre Eliseu de Roda, que ja porten sis temporades programant de forma coordinada. La presentació va tenir lloc a Tona, on l’alcalde, Amadeu Lleopart, va remarcar que la relació entre els municipis i els seus equipaments es basa “en la confiança i el respecte per la programació que cada un pugui generar”.

Així, de les propostes de Sant Hipòlit destaca Guillermotta, l’espectacle d’homenatge a la cantant Guillermina Motta que interpreta en solitari l’actor Jordi Vidal i que li va valer el Premi de la Crítica i el Premi Butaca de 2021 al millor actor. Sant Hipòlit aposta pel públic familiar i en aquest àmbit es podrà veure Una història cap per avall, amb la companyia italiana La Baracca. A Roda de Ter, una de les cites destacades és el concert del grup Fetus, a mig camí entre el punk i el folk, que a mitjans de maig presentarà el seu treball La Serra dels Perduts com a pròleg d’una nova edició del festival EnCanta. També s’hi inclou La pell fina, una comèdia del tàndem teatral que formen Carmen Margà i Yago Alonso, que ha estat un èxit de la Sala Flyhard de Barcelona, i Maquinaigües, un espectacle musicoteatral de La Tresca i la Verdesca que porta la signatura de Guillem Albà.

Per la seva part, la sala La Canal centrarà la seva oferta en “espectacles de quilòmetre zero, amb diversitat de gènere i de temes”, segons el nou tècnic de Cultura de l’Ajuntament, David Sala. Entre aquests, per exemple, hi ha l’estrena de la nova creació del pallasso Moi Jordana, de Collsuspina, o també la d’El lloc, coreografia de la companyia Zamdart, amb seu a l’Esquirol. El darrer dels espectacles programats durant el trimestre tindrà lloc també a la sala tonenca, i serà l’estrena d’Entre la terra i el cel, el format dels concerts que la cantant Ju farà durant la gira d’estiu “recollint cançons dels meus dos primers treballs”, com va explicar ella mateixa abans d’interpretar un dels que s’afegiran a aquests, El buit, que fa pocs dies va penjar a les xarxes i que mostra la seva evolució cap a l’electrònica.

Un 3×1 per a qui es mogui entre pobles

Una de les novetats d’aquesta temporada és l’oferta de 3×1 per als espectadors que vagin a un espectacle de cada teatret de la xarxa. Amb aquesta iniciativa es vol “fomentar la mobilitat entre els pobles”, explica Anna Jiménez, tècnica de Cultura de Sant Hipòlit. Teatrets d’Osona ha programat des que va néixer un total de 210 espectacles pels quals han passat més de 17.000 persones.

  • Compartir