Festa Remença de Tavèrnoles
  • Compartir

Tavèrnoles viurà la 4a Festa Remença

19 d'octubre de 2023

Tavèrnoles viurà aquest cap de setmana la seva 4a Festa Remença, que manté el format de les tres anteriors edicions i que tindrà en la posada en escena de La presa del castell de Savassona el seu principal atractiu. Com a novetat, aquest any les dues representacions es concentraran el diumenge al matí (a les 10 i a 2/4 d’1).

El programa ja arrencarà dissabte amb l’esmorzar que donarà el tret de sortida al tradicional concurs de bolets per l’entorn del poble. A les 10 s’inaugurarà l’exposició “Les masies de Tavèrnoles i les seves famílies”, i a les 8 del vespre hi haurà una xerrada titulada “Històries de les Guilleries”, a càrrec del folklorista Xevi Roviró.

Diumenge serà el dia central de la fira. A banda de les dues representacions de La presa del castell de Savassona –amb una cinquantena d’actors revivint en diferents espais del poble uns fets reals ocorreguts a Tavèrnoles a finals del segle XV–, des de bon matí els carrers s’ompliran amb la fira d’artesans i oficis, exhibicions de forjadors, tallers infantils o una visita guiada a l’església, entre d’altres. Paral·lelament es disputarà la 15a edició de la Cursa de Sant Galderic, i els amants de la fotografia podran participar a un concurs d’Instagram.

  • Compartir