Talons esquerdats
  • Compartir

Talons esquerdats: com prevenir-los i curar-los

12 de gener de 2024

Els talons esquerdats, coneguts també com a talons secs, són un problema comú que pot afectar la salut dels peus. Aquesta condició no només és estèticament desagradable, sinó que també pot causar molèsties, dolor i fins i tot infeccions si no es tracta adequadament.

Les causes que provoquen les esquerdes als peus són:

Manca d’hidratació: La pell seca és una de les causes principals, i per això s’ha de proporcionar prou hidratació a la pell dels peus, perquè no sigui propensa a esquerdar-se.

Pressió excessiva: Caminar descalç o utilitzar calçat inadequat pot provocar pressió excessiva sobre els talons, contribuint a la formació de fissures.

Condicions climàtiques: L’exposició a condicions climàtiques extremes, com ara l’aire sec o temperatures molt altes, pot afectar la hidratació de la pell dels peus.

Malalties específiques de la pell: Algunes malalties com la dermatitis o la psoriasi, poden contribuir als talons esquerdats.

Per tal de prevenir aquesta afecció, cal:

Aplicació d’una crema hidratant específica per als peus diàriament. Presta atenció especial als talons i assegura’t de mantenir-los ben hidratats.

Exfoliació regular: Usa una pedra tosca o una llima per eliminar les cèl·lules mortes i evitar l’acumulació de pell seca als talons.

Calçat adequat: Assegura’t de portar sabates còmodes i ben ajustades.

Estar alerta a les condicions climàtiques: En condicions extremes, com l’hivern sec o l’estiu calorós, intensifica els teus esforços per mantenir els peus hidratats i protegits.

Per a curar els talons un cop ja els tenim esquerdats, podem fer aquestes rutines:

Remull dels peus en aigua tèbia amb sal per suavitzar la pell i facilitar la seva eliminació.

Aplicació de cremes o locions específiques per als peus secs i esquerdats. Algunes contenen ingredients com àloe vera o urea, que ajuden a hidratar i reparar la pell.

Ús de mitjons de cotó: Dormir amb mitjons de cotó després d’aplicar una crema hidratant pot ajudar a mantenir la humitat i millorar la condició dels talons.

Consultar amb un professional: Si els talons esquerdats persisteixen malgrat els tractaments casolans, és aconsellable consultar amb un podòleg o dermatòleg per obtenir assessorament i tractament addicional.

  • Compartir