• Compartir

Star Wars VIII: Els últims Jedi

Joan Salvany
23 de desembre de 2017

Encara no entenc la facilitat que tenen els seguidors de la sèrie cinematogràfica en dir que és la VIII de la segona entrega de tres. Concretament, entre El despertar de la força, del 2015, i Episodi IX, del 2019, tenint en compte, a més, que els últims jedis també estan entre Rogue One (2016) i Solo: A Star Wars Story (2018). O no estic parlant de la mateixa sèrie? Potser l’única pista són els actors: els números romans continuen la saga i els que no són altres noms. En aquest cas, Daisy Ridley (Assassinat a l’Orient Express), John Boyega (Detroit), Adam Driver (La sort dels Logan), Oscar Isaac (Suburbicon) i Carrie Fisher, que ja formaven part de l’anterior, repeteixen, encara que la princesa morís l’any passat. D’altra banda, les notícies de la IX, prevista pel 2019, asseguren que Ridley, Hamill i Serkis també continuaran.

Hi deu haver concursos d’especialistes per intentar explicar alguna sinopsi. Diverses generacions han anat descobrint la saga i potser estem davant d’una operació mundial galàctica per unir els terrestres que siguin capaços de relacionar totes aquestes pel·lícules rodades des dels anys 70 fins a l’actualitat. Una marató de cine amb 12 pel·lícules capaces d’acabar amb l’existència de qualsevol. Són films que, cada vegada que els mires, comprens una nova línia del guió o t’espantes una altra vegada quan els infants de la família t’ataquen al passadís amb algun objecte-espasa lluminós.

“Potser estem davant d’una operació galàctica mundial per unir els terrestres que siguin capaços de relacionar totes aquestes pel·lícules rodades entre els anys 70 i l’actualitat”

Després d’una victòria agredolça a la base Starkiller, la resistència plora als seus caigut mentre empitjora l’enfrontament amb la Primera Ordre de Kylo Ren i el líder suprem Snoke. Per la seva banda, Rey, que ha trobat a Luke Skywalker, inicia el seu entrament sota la tutela de l’últim mestre jedi. No obstant això, el poder que la jove alberga al seu interior despertarà en Luke una vella sensació i la convicció que, pel bé de la galàxia, és hora que els jedis desapareguin.

Després de recuperar l’èxit amb El despertar de la força i demostrar amb el seu primer spin off, Rogue One, que la saga Star Wars segueix sent la franquícia cinematogràfica més rentable de tots els temps, l’enfrontament entre ambdós bàndols estrena un nou episodi amb Star Wars: Els últims jedi. En aquesta ocasió, és el contrastat director Rian Johnson (Looper) qui puja a la nau intergalàctica per portar a un nou nivell aquesta història que continua immediatament després dels esdeveniments succeïts a l’Episodi VII. D’aquesta manera, personatges emblemàtics de la saga com Chewbacca o R2D2 s’uneixen als de la darrera entrega com Rey, Finn o Kylo Ren en una èpica batalla interestel·lar on està en joc tot el futur de la galàxia.

Que es numeri qui ho entengui. No dic comprendre, sinó entendre, que és diferent.

  • Compartir