• Compartir

Sopa de ceba gratinada

Cuina Cinc | Fina Comas
18 de novembre de 2017

La sopa de ceba gratinada es remunta a Les Halles, l’antic mercat central de París, quan els carregadors es reunien al voltant d’una cassoleta plena de sopa calenta amb formatge per refer les seves forces. Encara avui, els noctàmbuls parisencs tenen el costum de prendre aquesta sopa a la matinada per allargar la nit quan surten de la discoteca.

Amb el temps, aquesta sopa tan simple s’ha anat sofisticant. S’hi han afegit vins, espècies i deliciosos formatges de qualitat, donant-l’hi un toc més personal. Aquest clàssic de la cuina francesa, la soupe à l’oignon, té la ceba com a ingredient principal. Una hortalissa indispensable a l’hivern, ja que molts la consideren un “antibiòtic natural” per la seva capacitat de guarir refredats i altres malalties.

Al blog Cuina Cinc expliquen com s’elabora aquesta sopa casolana i afrancesada. En una cassola untada amb mantega s’hi afegeix la ceba tallada i es deixa coure a foc lent. Tot seguit, hi afegim farina i el caldo de verdures. Posem la sopa en cassoletes individuals de fang i hi afegim un ou, llesques de pa torrat i formatge ratllat. Es gratinen al foc i… voilà! Un plat d’hivern, econòmic i molt senzill.

Consulteu aquí la recepta sencera.

  • Compartir