• Compartir

“Som quatre visions que ens hem ajuntat per fer una cosa única”

29 de setembre de 2023

Fa sis o set anys que van començar a cavalcar plegats. L’any 2020 van fer el seu primer gran concert, en plena pandèmia, en el marc del Mercat de Música de Vic, i ara donen un nou impuls a la banda presentant el directe del seu primer elapé, amb un disc homònim: Riders of the Canyon (Great Canyon Records, 2023). El projecte uneix actualment les veus i les guitarres de Joana Serrat, Matthew McDaid, Víctor Partido i Roger Usart.

El disc, que inclou 10 temes –cinc de nous i cinc més ja presentats en successius EP–, ja el van presentar a Olot a principis de setembre i aquest divendres ho faran a Vic. “Sempre és especial tocar a L’Atlàntida”, admet la vigatana Joana Serrat. El concert, a la sala Joaquim Maideu, començarà a les 8 del vespre i per aquesta ocasió comptaran amb el suport, a la bateria, de Toni Serrat.

“L’energia encisadora”, “les meravelloses conjuncions d’harmonies vocals” o “uns paisatges acústics envolvents”. Són algunes de les floretes que la crítica especialitzada ja els ha dedicat. “Estem molt contents amb el disc i la rebuda està sent molt i molt positiva”, agraeix Serrat. I és que el resultat final d’aquest primer enregistrament “ens ha sorprès a nosaltres mateixos”, reconeix Roger Usart. L’elapé, que ha comptat amb una nòmina de col·laboradors de renom mundial, esdevé la suma i l’aportació de cada un d’ells. “Som quatre visions diferents que ens hem ajuntat per fer una cosa única i el resultat no ha estat un popurri d’estils sinó una cosa rodona, compacta i molt sòlida”, expressa el manlleuenc. El disc veu de la música d’arrel d’origen americà, l’americana, però també flirteja amb aires folk, pop-rock, contry o les balades.

“Durant l’enregistrament vam viure moments màgics; ara també volem créixer com a banda dalt l’escenari”, apunta Matthew McDaid, veí de Rupit. Poder treballar en equip, precisament, és un dels aspectes que més valora Serrat, que després d’una exitosa gira en solitari per presentar el premiat Harcore from The Heart (Loose/Great Bayon, 2021), “em venia molt de gust poder compartir pressió i l’escenari amb aquesta banda i aquests amics”. Una banda que esdevé “la suma de tots quatre”, insisteix Serrat, sense oblidar David Giménez com a “cinquè element”, sobretot en les funcions de mànager.

A l’espera de la resposta que tingui aquest disc i poder estendre la gira de presentació dins i fora de l’Estat, el grup ja té al cap la possibilitat de treballar en un segon elapé.

  • Compartir