• Compartir

Set teatres s’afegeixen a la iniciativa Cap Butaca Buida

15 de març de 2024

Un total de set sales de teatre d’Osona, el Moianès i el Ripollès s’han adherit aquest cap de setmana a la iniciativa Cap Butaca Buida. Promoguda per l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (Adetca) té l’objectiu d’omplir l’aforament sencer dels teatres que en formaran part en un mateix dia, aquest dissabte. La campanya es vol equiparar al que representa Sant Jordi en el món literari, i destinarà una part de la recaptació, el 2%, a projectes que facin servir la cultura contemporània com a palanca de transformació social. Vic, Manlleu, Taradell, Sant Joan de les Abadesses, Moià i Castellterçol són els llocs on es faran representacions incloses a Cap Butaca Buida.

UN CLÀSSIC ACTUAL

L’Atlàntida ofereix al públic de Cap Butaca Buida un clàssic, Coralina, la serventa amorosa, de Carlo Goldoni. Estrenada l’any 1752, és una de les grans comèdies del dramaturg venecià que es considera el nucli principal del cicle que va escriure amb el personatge femení de la serventa com a protagonista. El paper l’interpreta en aquest cas Mireia Aixalà. Dos actors osonencs, Xavier Boada i Ramon Vila, formen part del repartiment, i el primer també ha tingut un paper decisiu en el treball de text del muntatge, que ha dirigit Oriol Broggi i produït la companyia La Perla29. A les 8 del vespre.

PETONS I CANÇONS

Cançons ben populars dels anys 70 i 80 fan de fil conductor d’un espectacle sobre l’amor i les relacions de parella, amb text de Carles Alberola i Roberto Garcia. A Can Costa i Font de Taradell es veurà en la versió osonenca dirigida per Xevi Font i amb set actors osonencs en el repartiment. A les 7 del vespre.

ANNA DODAS

L’univers literari de la folguerolenca Anna Dodas és el centre d’aquest muntatge dirigit per Joan Roura i Íria Roig i produït per la companyia Mil Futurs que es va estrenar a Vic amb motiu del 60è aniversari del naixement de l’autora. Textos de poesia i prosa, alguns d’ells inèdits, que prenen forma a l’escena gràcies a Noemí Morral i Júlia Cervera, i que ara arriben al Teatre Municipal de Manlleu. A 2/4 de 9 del vespre.

MÚSICA FAMILIAR

El Pot Petit i El lleó vergonyós són una de les propostes familiars que més espectadors han atret des que es va estrenar ara fa quatre anys. El SAT Teatre Centre de Sant Joan de les Abadesses l’aporta a Cap Butaca Buida. A 2/4 de 7 del vespre.

CRUESA I POESIA

L’abús infantil és al cor de Pruna, l’espectacle que es podrà veure a l’Espai Cultural Les Faixes de Moià. Amb dramatúrgia de Queralt Riera, i interpretat per Laura Calvet i Annabel Castán, aborda un tema punyent des d’una visió que combina la cruesa amb la poesia i que posa el focus en la societat més que en les víctimes. El públic veurà com se li planteja quina responsabilitat tenim davant de la violència que pateixen els infants. Utilitza un titella com a ombra de l’abusador. A les 7 del vespre.

MONÒLEG D’HUMOR

El Centre de Castellterçol proposa un monòleg d’humor, Tiempo al tiempo. És a càrrec de l’actriu i presentadora Sara Escudero. A 2/4 de 6 de la tarda.

FORA DE BARCELONA

En Peyu tanca aquest cap de setmana la temporada Fora de Barcelona que ha dut a terme a l’Auditori-Teatre de Calldetenes amb l’espectacle L’il·lusionista, i que ha omplert totes les sessions des del gener. La penúltima serà aquest dissabte i la darrera, diumenge. A les 7 del vespre.

  • Compartir