• Compartir

Set escenaris nous s’afegeixen a l’oferta d’El So de les Cases

31 de maig de 2024

Més de la meitat d’escenaris de Vic on aquest cap de setmana es desplegarà la vuitena edició d’El So de les Cases seran nous. Dels 13 espais de la ciutat on hi haurà concerts, un total de 7 s’obren per primera vegada en aquest cicle que barreja música i patrimoni, impulsat per l’Ajuntament de Vic. El nombre d’actuacions pujarà fins a les 68, per facilitar al màxim l’accés al públic. “Tenim fins a 7.000 entrades gratuïtes”, explica Bet Piella, regidora de Cultura de l’Ajuntament.

Una altra de les novetats d’enguany fa referència precisament a les entrades: es torna als inicis d’El So de les Cases, en què aquestes es distribuïen per estricte ordre d’arribada del públic. El primer que arriba, el primer que seu. Segons Piella, el fet d’oferir la meitat de l’aforament amb reserva prèvia “havia portat alguna dificultat”. Des de persones que feien la reserva i després no hi assistien als que si veien que no hi havia entrades a la web pensaven que l’aforament ja estava complet. L’objectiu és que no quedin seients buits, havent-hi prou gent que vol assistir als concerts. “I tampoc no convé que quedi públic a fora”, diu Piella, que adverteix del risc de morir d’èxit: “El So de les Cases és un projecte singular, pensat sobretot per a la gent de Vic i d’Osona, que no publicitem gaire de cara enfora”.

Els concerts són de 20 minuts aproximats de durada, excepte els últims de divendres i dissabte a la nit, que disposen de més marge de temps. Pel que fa a les propostes musicals, són d’estils molt variats. Entre els noms osonencs hi ha la Cobla Cani-g0!, la cantautora Clara Maschio, el violoncel·lista Pau Codina, el Projecte Astrolabi de Guillem Plana o la manlleuenca Paula Valls amb el seu àlbum recent Començar de nou (2023), que tancarà la nit de dissabte a la Casa Ricart. De fora, arribaran des del menorquí Cris Juanico fins als mallorquins Geometrical Sardine, passant pels donostiarres Nogen o els barcelonins A Contra Bluex. Sense oblidar, és clar, les formacions de l’EMVic.

La imatge, un mòbil ‘sonor’

S

Una vegada més, l’estudi de disseny Partee de Vic és autor de la imatge d’El So de les Cases. I com és la seva filosofia, no han treballat amb imatges digitals sinó amb objectes reals. En aquest cas, es van inspirar en formes i colors de l’edifici modernista de la Casa Serratosa per crear objectes ceràmics i metàl·lics que configuren una mena de mòbil sonor. A la fotografia, les regidores de Cultura i Urbanisme, Bet Piella i Ester Coma, a la mateixa Casa Serratosa amb Jordi Farrés, de Partee. En primer terme, el mòbil d’on s’ha tret el cartell.

  • Compartir