• Compartir

“Scarlet” de Pietro Marcello

20 d'abril de 2023

Deliciosa faula camperola

La pel·lícula inaugural de la secció paral·lela Quinzena dels Realitzadors del Festival Internacional de Cine de Canes, “Scarlet” de Pietro Marcello, arriba als cinemes. El documentalista italià que ens va sorprendre amb el seu primer llargmetratge de ficció “Martin Eden” (2019), magistral adaptació de la novel·la homònima de Jack London, ha dirigit aquest nou film de producció franco-italiana, escrit per ell mateix al costat de Maurizio Braucci, Maud Ameline i Geneviève Brisac, adaptant un relat breu del rus Aleksandr Grin.
Es tracta d’un preciós i innocent film ambientat al nord de França, en un entorn rural, en plena naturalesa, protagonitzat per Juliette (Juliette Jouan), una noia que creix sola després de la mort de la mare. Però Juliette comptarà amb l’arribada d’un pare que no coneix, Raphaël (Raphaël Thiéry), soldat que acaba d’arribar del front de la Primera Guerra Mundial, de grans habilitats artesanes.
Un film atípic i estrany, sensible i líric, amb moments cantats i altres instants màgics o fantàstics. Així tenim bruixes a la vora del riu (Yolande Moreau) i un aviador atractiu i seductor (Louis Garrel), que s’estavella al costat de la granja, i que promet evasió i esperança. Un film campestre i poètic de gent senzilla, amb rares connexions amb el cinema de Bruno Dumont, i que s’ajusta delicadament a l’estil dels contes i les faules.

  • Compartir